Pregled bibliografske jedinice broj: 113607
Utjecaj čuvanja u NA na kemijski sastav ploda jabuke sorte 'Idared'
Utjecaj čuvanja u NA na kemijski sastav ploda jabuke sorte 'Idared', 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 113607 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj čuvanja u NA na kemijski sastav ploda jabuke sorte 'Idared'
(The effect of storage in regular air on fruit hemical composition of 'Idared' apple)
Autori
Vučinić, Robert
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
02.07
Godina
2003
Stranica
22
Mentor
Jemrić, Tomislav
Ključne riječi
jabuka; čuvanje; gorke pjege; kemijski sastav
(apple; storage; bitter pit; chemical composition)
Sažetak
Istraživan je utjecaj čuvanja u normalnoj atmosferi na pojavu gorkih pjega i kremijski sastav. Gorke pjege su se manifestirale u neznatnoj mjeri a razlog je odovoljno visoka razina Ca u plodu. Navodi iz literature upućuju na brojne kontradikcije kada je u pitanju uloga kalcija pa su potrebna istraživanja frakcija kalcija u plodu i uloge giberelina na pojavu ove fiziološke bolesti.
Izvorni jezik
Hrvatski