Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1135941

Potencijal primjene probiotičkih bakterija u proizvodnji mliječnih deserata s dodatkom kakaa


Mandinić, Sandra
Potencijal primjene probiotičkih bakterija u proizvodnji mliječnih deserata s dodatkom kakaa, 2020., diplomski rad, diplomski, Zagreb, Hrvatska


CROSBI ID: 1135941 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Potencijal primjene probiotičkih bakterija u proizvodnji mliječnih deserata s dodatkom kakaa
(The potential application of probiotic bacteria in the production of dairy desserts with the addition of cocoa)

Autori
Mandinić, Sandra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Mjesto
Zagreb, Hrvatska

Datum
24.09

Godina
2020

Stranica
33

Mentor
Dolenčić Špehar, Iva

Ključne riječi
probiotičke bakterije, mliječni deserti, kakao, mliječni deserti s dodatkom kakaa
(probiotic bacteria, dairy desserts, cocoa, dairy based desserts with added cocoa)

Sažetak
Mliječni deserti su velika skupina mliječnih proizvoda izuzetno popularna kod potrošača svih dobnih skupina. Radi povećanja nutritivne vrijednosti i senzornih karakteristika, u mliječne deserte se osim kakaa, voća ili žitarica dodaju i probiotičke bakterije. U tom smislu, u posljednje se vrijeme probiotičke bakterije dodaju i u mliječne deserte s dodatkom kakaa poput primjerice pudinga i mousse-a. Ovi mliječni deserti pokazali su se kao odličan medij za dodavanje probiotičkih bakterija radi njihovog velikog postotka preživljavanja zbog čega takvu vrstu namirnica možemo svrstati u funkcionalnu hranu. Upravo bi to mogao biti glavni razlog sve veće potražnje ovakve vrste proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Iva Dolenčić Špehar (mentor)

Avatar Url Sandra Mandinić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mandinić, Sandra
Potencijal primjene probiotičkih bakterija u proizvodnji mliječnih deserata s dodatkom kakaa, 2020., diplomski rad, diplomski, Zagreb, Hrvatska
Mandinić, S. (2020) 'Potencijal primjene probiotičkih bakterija u proizvodnji mliječnih deserata s dodatkom kakaa', diplomski rad, diplomski, Zagreb, Hrvatska.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mandini\'{c}, Sandra}, year = {2020}, pages = {33}, keywords = {probioti\v{c}ke bakterije, mlije\v{c}ni deserti, kakao, mlije\v{c}ni deserti s dodatkom kakaa}, title = {Potencijal primjene probioti\v{c}kih bakterija u proizvodnji mlije\v{c}nih deserata s dodatkom kakaa}, keyword = {probioti\v{c}ke bakterije, mlije\v{c}ni deserti, kakao, mlije\v{c}ni deserti s dodatkom kakaa}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mandini\'{c}, Sandra}, year = {2020}, pages = {33}, keywords = {probiotic bacteria, dairy desserts, cocoa, dairy based desserts with added cocoa}, title = {The potential application of probiotic bacteria in the production of dairy desserts with the addition of cocoa}, keyword = {probiotic bacteria, dairy desserts, cocoa, dairy based desserts with added cocoa}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font