Pregled bibliografske jedinice broj: 1135931
Vrhnje za tučenje-šlag na torti
Vrhnje za tučenje-šlag na torti, 2019. (popularni rad).
CROSBI ID: 1135931 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Vrhnje za tučenje-šlag na torti
(Whipping cream-cream on the cake)
Autori
Dolenčić Špehar, Iva
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2019
Ključne riječi
vrhnje za tučenje, šlag, mliječna mast
(whipping cream, cream, milk fat)
Sažetak
Vrhnje za tučenje je mliječni proizvod, izuzetno je popularan u slastičarstvu u izradi različitih deserata, torti i kolača zbog čega se svrstava u delikatesne namirnice. Tehnologija proizvodnje vrhnja za tučenje uključuje standardne postupke poput standardizacije, toplinske obrade i homogenizacije. Nakon toga, vrhnje za tučenje se podvrgava postupku tučenja. Tučenje je ustvari postupak miksanja pri kojem dolazi do inkorporiranja mjehurića zraka u vrhnje što ima za posljedicu povećanje volumena vrhnja za tučenje i formiranje prozračne i čvrste pjene ili šlaga.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija