Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1133272

Utjecaj alkoholne jakosti destilata na sadržaj ukupnih fenola u rakiji travarici


Sorić, Martina
Utjecaj alkoholne jakosti destilata na sadržaj ukupnih fenola u rakiji travarici, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1133272 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj alkoholne jakosti destilata na sadržaj ukupnih fenola u rakiji travarici
(Influence on alcoholic strenght on the content of total phenols in travarica brandy)

Autori
Sorić, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
18.06

Godina
2021

Stranica
46

Mentor
Mihaljević Žulj, Marin

Ključne riječi
rakija travarica, aromatično i ljekovito bilje, alkoholna jakost, ukupni fenolni spojevi
(travarica brandy, aromatic and medical herbs, alcoholic strenght, total phenols)

Sažetak
Rakija travarica je jako alkoholno piće podrijetlom iz Hrvatske koje se dobiva dodavanjem aromatičnog i ljekovitog bilja u destilat. Cilj ovog diplomskog rada je prikazati utjecaj alkoholne jakosti destilata na sadržaj ukupnih fenola u rakiji travarici. Ukupni fenolni spojevi su se određivali na tri uzorka različite alkoholne jakosti (30 % vol., 50 % vol. i 69 % vol.). Destilat je dobiven dvostrukom destilacijom vina sorte 'Moslavec' (Vitis vinifera 'Moslavec'). U dobiveni destilat na postupak maceracije je dodano sedam vrsta aromatičnih i ljekovitih biljaka. Koncentracija ukupnih fenola određena je spektrofotometrijski pomoću Folin-Ciocalteu reagensa. Rezultati pokazuju da ne postoji signifikantna razlika među uzorcima, iako uzorci s višom alkoholnom jakosti (50 i 60 % vol.) pokazuju nešto više koncentracije ukupnih fenola.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marin Mihaljević Žulj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Sorić, Martina
Utjecaj alkoholne jakosti destilata na sadržaj ukupnih fenola u rakiji travarici, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Sorić, M. (2021) 'Utjecaj alkoholne jakosti destilata na sadržaj ukupnih fenola u rakiji travarici', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Sori\'{c}, Martina}, year = {2021}, pages = {46}, keywords = {rakija travarica, aromati\v{c}no i ljekovito bilje, alkoholna jakost, ukupni fenolni spojevi}, title = {Utjecaj alkoholne jakosti destilata na sadr\v{z}aj ukupnih fenola u rakiji travarici}, keyword = {rakija travarica, aromati\v{c}no i ljekovito bilje, alkoholna jakost, ukupni fenolni spojevi}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Sori\'{c}, Martina}, year = {2021}, pages = {46}, keywords = {travarica brandy, aromatic and medical herbs, alcoholic strenght, total phenols}, title = {Influence on alcoholic strenght on the content of total phenols in travarica brandy}, keyword = {travarica brandy, aromatic and medical herbs, alcoholic strenght, total phenols}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font