Pregled bibliografske jedinice broj: 1132390
Proizvodnja pjenušavih vina u Zagrebačkoj županiji
Proizvodnja pjenušavih vina u Zagrebačkoj županiji, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1132390 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja pjenušavih vina u Zagrebačkoj županiji
(Production of sparkling wines in Zagreb county)
Autori
Tripalo, Lea
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
10.09
Godina
2019
Stranica
30
Mentor
Jagatić Korenika, Ana-Marija
Ključne riječi
pjenušava vina, Zagrebačka županija, vinogorja, tradicionalna metoda
(sparkling wines, Zagreb County, viticultural areas, traditional method)
Sažetak
Pjenušava vina pripadaju kategoriji specijalnih vina proizvedenih od grožđa, mošta ili vina po tehnologijama prihvaćenim od OIV-a. Karakteristična svojstva baznih vina je viša kiselost, niži alkohol te profinjene arome. U radu će biti predstavljena tehnologija proizvodnje specifična za pjenušava vina kao i sortiment. Spomenute su vinogradarske podregije Zagrebačke županije te vinogorja u kojima se nalaze proizvođači. Cilj ovog rada je predstaviti proizvođače pjenušavih vina u Zagrebačkoj županiji, korištene tehnologije proizvodnje i sorte grožđa te njihova najbolja pjenušava vina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)