Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1132390

Proizvodnja pjenušavih vina u Zagrebačkoj županiji


Tripalo, Lea
Proizvodnja pjenušavih vina u Zagrebačkoj županiji, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1132390 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja pjenušavih vina u Zagrebačkoj županiji
(Production of sparkling wines in Zagreb county)

Autori
Tripalo, Lea

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
10.09

Godina
2019

Stranica
30

Mentor
Jagatić Korenika, Ana-Marija

Ključne riječi
pjenušava vina, Zagrebačka županija, vinogorja, tradicionalna metoda
(sparkling wines, Zagreb County, viticultural areas, traditional method)

Sažetak
Pjenušava vina pripadaju kategoriji specijalnih vina proizvedenih od grožđa, mošta ili vina po tehnologijama prihvaćenim od OIV-a. Karakteristična svojstva baznih vina je viša kiselost, niži alkohol te profinjene arome. U radu će biti predstavljena tehnologija proizvodnje specifična za pjenušava vina kao i sortiment. Spomenute su vinogradarske podregije Zagrebačke županije te vinogorja u kojima se nalaze proizvođači. Cilj ovog rada je predstaviti proizvođače pjenušavih vina u Zagrebačkoj županiji, korištene tehnologije proizvodnje i sorte grožđa te njihova najbolja pjenušava vina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Tripalo, Lea
Proizvodnja pjenušavih vina u Zagrebačkoj županiji, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Tripalo, L. (2019) 'Proizvodnja pjenušavih vina u Zagrebačkoj županiji', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Tripalo, Lea}, year = {2019}, pages = {30}, keywords = {pjenu\v{s}ava vina, Zagreba\v{c}ka \v{z}upanija, vinogorja, tradicionalna metoda}, title = {Proizvodnja pjenu\v{s}avih vina u Zagreba\v{c}koj \v{z}upaniji}, keyword = {pjenu\v{s}ava vina, Zagreba\v{c}ka \v{z}upanija, vinogorja, tradicionalna metoda}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Tripalo, Lea}, year = {2019}, pages = {30}, keywords = {sparkling wines, Zagreb County, viticultural areas, traditional method}, title = {Production of sparkling wines in Zagreb county}, keyword = {sparkling wines, Zagreb County, viticultural areas, traditional method}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font