Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1132384

Proizvodnja bijelih vina u reduktivnim uvjetima


Radoš, Lucija
Proizvodnja bijelih vina u reduktivnim uvjetima, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1132384 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja bijelih vina u reduktivnim uvjetima
(White wine production in reductive conditions)

Autori
Radoš, Lucija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
16.09

Godina
2020

Stranica
18

Mentor
Jagatić Korenika, Ana-Marija

Ključne riječi
antioksidativna sredstva, bijelo vino, kisik, oksidacija, reduktivni uvjeti
(antioxidants, oxygen, oxidation, reductive conditions, white wine)

Sažetak
Proizvodnja bijelih vina u reduktivnim uvjetima prvenstveno se odnosi na sprječavanje oksidacije vina odnosno prekomjernog otapanja kisika u vinu i njegovih štetnih učinaka na vino koji mogu dovesti do posmeđivanja, uzrokovanog oksidacijom fenolnih spojeva ili gubitka sortnih aroma. Kisik je u nekim fazama proizvodnje poželjan, ali najčešće, samo u ograničenim koncentracijama. Rad obuhvaća pregled čimbenika proizvodnje vina, s naglaskom na procese i uvjete koji su izvor kisika u vinu i sprječavanje otapanja istog. Opisano je djelovanje enoloških preparata s antioksidacijskim učinkom te metode i tehnike uklanjanja kisika pri proizvodnji i odležavanju vina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Radoš, Lucija
Proizvodnja bijelih vina u reduktivnim uvjetima, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Radoš, L. (2020) 'Proizvodnja bijelih vina u reduktivnim uvjetima', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Rado\v{s}, Lucija}, year = {2020}, pages = {18}, keywords = {antioksidativna sredstva, bijelo vino, kisik, oksidacija, reduktivni uvjeti}, title = {Proizvodnja bijelih vina u reduktivnim uvjetima}, keyword = {antioksidativna sredstva, bijelo vino, kisik, oksidacija, reduktivni uvjeti}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Rado\v{s}, Lucija}, year = {2020}, pages = {18}, keywords = {antioxidants, oxygen, oxidation, reductive conditions, white wine}, title = {White wine production in reductive conditions}, keyword = {antioxidants, oxygen, oxidation, reductive conditions, white wine}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font