Pregled bibliografske jedinice broj: 1132381
Kakvoća i svojstva crnih vina vinogorja Brač
Kakvoća i svojstva crnih vina vinogorja Brač, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1132381 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kakvoća i svojstva crnih vina vinogorja Brač
(Quality and properties of red wines from wine-
growing hill Brač)
Autori
Buljević, Nina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
10.09
Godina
2020
Stranica
25
Mentor
Jagatić Korenika, Ana-Marija
Ključne riječi
crno vino, otok Brač, ´Plavac mali´, polifenoli, senzorna svojstva
(red wine, Brač, Plavac mali, polyphenols, sensory properties)
Sažetak
Cilj ovog završnog rada bio je odrediti kakvoću i svojstva crnih vina manjih proizvođača s područja Općine Postira, Vinogorja Brač, proizvedenih 2018. godine. Analizirano je jedanaest uzoraka, među kojima je sedam kupaža i četiri monosortna vina ´Plavac mali´. Osnovnom fizikalno-kemijskom analizom utvrđeni su parametri poput koncentracije alkohola, ukupne i hlapive kiselosti, slobodnog i ukupnog sumpornog dioksida, pH vrijednosti te ekstrakta, šećera i pepela. Određen je i udio ukupnih fenola i ukupnih antocijana te je provedeno senzorno ocjenjivanje vina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)