Pregled bibliografske jedinice broj: 1132362
Aromatizirana vina
Aromatizirana vina, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1132362 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Aromatizirana vina
(Aromatized wines)
Autori
Brkljačić, Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
16.09
Godina
2020
Stranica
17
Mentor
Jagatić Korenika, Ana-Marija
Ključne riječi
aromatizirana vina, bermet, pelinkovac, vermut
(aromatized wines, bermet, bitter, vermouth)
Sažetak
Aromatizirana vina proizvode se iz standardnih vina uz dodatak alkohola, šećera, kiselina i ekstrakta dobivenog maceracijom aromatičnih biljaka ili dijelova biljaka, najčešće pelina (Artemisia sp.). Najpoznatija aromatizirana vina su vermut, bermet i pelinkovac. Vermut je poznat kao aperitivno vino koje se prvenstveno priprema dodavanjem mješavine bilja i začina ili njihovog ekstrakta baznom vinu. Bermet je aromatizirano vino čiji su glavni sastojci crno vino, uz dodatak raznih aromatičnih biljaka i plodova poput sušenih smokava, rogača, pelina ili gorušice.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)