Pregled bibliografske jedinice broj: 1131122
Promjene polifenolnog sastava vina Portugizac tijekom dozrijevanja
Promjene polifenolnog sastava vina Portugizac tijekom dozrijevanja, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1131122 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Promjene polifenolnog sastava vina Portugizac
tijekom dozrijevanja
(Polyphenol profile changes of Portugieser wine during maturation)
Autori
Radić, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
22.09
Godina
2020
Stranica
39
Mentor
Jagatić Korenika, Ana-Marija
Ključne riječi
dozrijevanje vina, mikoriza, polifenolni sastav, ´Portugizac´
(wine maturation, michorriza, polifenolic profile, Portugieser)
Sažetak
Vino Portugizac se tradicionalno proizvodi na području Zagrebačke županije i konzumira kao mlado crno vino. Pojedini proizvođači i projekti vezani uz spomenutu sortu, sve više su usmjereni na nove pristupe u proizvodnji. Ovaj rad uspoređivati će sastav i kakvoću vina Portugizac redovne berbe od grožđa s loze na čiji je korijen aplicirana ektomikoriza i grožđa s loze koja nije tretirana. Uspoređivati će se polifenolni sastav vina uz pomoć tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti (HPLC) nakon 3, 6 i 9 mjeseci dozrijevanja u boci.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)