Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1131122

Promjene polifenolnog sastava vina Portugizac tijekom dozrijevanja


Radić, Martina
Promjene polifenolnog sastava vina Portugizac tijekom dozrijevanja, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1131122 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjene polifenolnog sastava vina Portugizac tijekom dozrijevanja
(Polyphenol profile changes of Portugieser wine during maturation)

Autori
Radić, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
22.09

Godina
2020

Stranica
39

Mentor
Jagatić Korenika, Ana-Marija

Ključne riječi
dozrijevanje vina, mikoriza, polifenolni sastav, ´Portugizac´
(wine maturation, michorriza, polifenolic profile, Portugieser)

Sažetak
Vino Portugizac se tradicionalno proizvodi na području Zagrebačke županije i konzumira kao mlado crno vino. Pojedini proizvođači i projekti vezani uz spomenutu sortu, sve više su usmjereni na nove pristupe u proizvodnji. Ovaj rad uspoređivati će sastav i kakvoću vina Portugizac redovne berbe od grožđa s loze na čiji je korijen aplicirana ektomikoriza i grožđa s loze koja nije tretirana. Uspoređivati će se polifenolni sastav vina uz pomoć tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti (HPLC) nakon 3, 6 i 9 mjeseci dozrijevanja u boci.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Radić, Martina
Promjene polifenolnog sastava vina Portugizac tijekom dozrijevanja, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Radić, M. (2020) 'Promjene polifenolnog sastava vina Portugizac tijekom dozrijevanja', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Radi\'{c}, Martina}, year = {2020}, pages = {39}, keywords = {dozrijevanje vina, mikoriza, polifenolni sastav, ´Portugizac´}, title = {Promjene polifenolnog sastava vina Portugizac tijekom dozrijevanja}, keyword = {dozrijevanje vina, mikoriza, polifenolni sastav, ´Portugizac´}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Radi\'{c}, Martina}, year = {2020}, pages = {39}, keywords = {wine maturation, michorriza, polifenolic profile, Portugieser}, title = {Polyphenol profile changes of Portugieser wine during maturation}, keyword = {wine maturation, michorriza, polifenolic profile, Portugieser}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font