Pregled bibliografske jedinice broj: 112997
Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti
Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti // XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka
Lovran, Hrvatska, 2002. str. 22-22 (plenarno, nije recenziran, sažetak, pregledni)
CROSBI ID: 112997 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti
(Goat's milk: characteristics and possibility)
Autori
Božanić, Rajka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, pregledni
Izvornik
XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka
/ - , 2002, 22-22
Skup
XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Mjesto i datum
Lovran, Hrvatska, 13.11.2002. - 15.11.2002
Vrsta sudjelovanja
Plenarno
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
kozje mlijeko; sastav; okus; zdravstvena vrijednost; proizvodi
(goat's milk; composition; taste; therapeutic values; products)
Sažetak
Kozjem mlijeku se danas pridaje sve veća pažnja. U odnosu na ostale vrste mlijeka, proizvodnja kozjeg mlijeka je u najvećem porastu. Iako je sastav kozjeg i kravljeg mlijeka u osnovi vrlo sličan, kozje mlijeko ima znatne dijetetske i terapijske prednosti. Nažalost, ono je puno slabije istraženo. Ovaj rad sadrži pregled glavnih sastojaka te broja somatskih stanica kozjeg mlijeka u usporedbi s kravljim. Poseban je naglasak na okusu i zdravstvenoj vrijednosti kozjeg mlijeka kao i na glavnim proizvodima od kozjeg mlijeka (sir i fermentirani napitci).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058005
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Rajka Božanić
(autor)