Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1128573

Mogućnost proizvodnje vinskih destilata od autohtonih sorata vinove loze Hrvatskog primorja


Lovin Mrak, Tina
Mogućnost proizvodnje vinskih destilata od autohtonih sorata vinove loze Hrvatskog primorja, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1128573 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnost proizvodnje vinskih destilata od autohtonih sorata vinove loze Hrvatskog primorja
(The possibility of production of wine distillates from autochthonous grapevine varieties from the "Hrvatsko primorje" region)

Autori
Lovin Mrak, Tina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
31.08

Godina
2020

Stranica
27

Mentor
Mihaljević Žulj, Marin

Ključne riječi
destilacija, kemijska analiza, vinski destilat, autohtone sorte
(distillation, chemical analysis, wine distillate, autochthonous varieties)

Sažetak
Hrvatsko primorje, područje bogato autohtonim sortama vinove loze, jest važna vinska regija bogate i duge povijesti. Iz te regije potječu sorte 'Verdić', 'Žlahtina', 'Brajkovac', 'Divjaka' te 'Mejsko belo' koje su potencijalno prikladne za proizvodnju rakija od vina te vinjaka. Iz navedenih sorata, dvostrukom destilacijom, dobiveni su vinski destilati. Dvostruka destilacija odvijala se pomoću jednostavnog destilacijskog uređaja uz odvajanje prvih frakcija destilata. Destilacije su se odvile u laboratorijskim prostorijama Agronomskog fakulteta, Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo. Kemijskim analizama određena je alkoholna jakost, ukupna kiselost te količina estera u sirovom destilatu te srednjem toku što je, kasnije, uspoređeno. Nakon provedene evaluacije zaključak je kako su analizirane autohtone sorte vinove loze Hrvatskog primorja prikladne za proizvodnju vinskih destilata.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marin Mihaljević Žulj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lovin Mrak, Tina
Mogućnost proizvodnje vinskih destilata od autohtonih sorata vinove loze Hrvatskog primorja, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Lovin Mrak, T. (2020) 'Mogućnost proizvodnje vinskih destilata od autohtonih sorata vinove loze Hrvatskog primorja', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Lovin Mrak, Tina}, year = {2020}, pages = {27}, keywords = {destilacija, kemijska analiza, vinski destilat, autohtone sorte}, title = {Mogu\'{c}nost proizvodnje vinskih destilata od autohtonih sorata vinove loze Hrvatskog primorja}, keyword = {destilacija, kemijska analiza, vinski destilat, autohtone sorte}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Lovin Mrak, Tina}, year = {2020}, pages = {27}, keywords = {distillation, chemical analysis, wine distillate, autochthonous varieties}, title = {The possibility of production of wine distillates from autochthonous grapevine varieties from the "Hrvatsko primorje" region}, keyword = {distillation, chemical analysis, wine distillate, autochthonous varieties}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font