Pregled bibliografske jedinice broj: 1128565
Utjecaj maceracije na kvalitetu voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa)
Utjecaj maceracije na kvalitetu voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa), 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1128565 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj maceracije na kvalitetu voćnog vina od
aronije (Aronia melanocarpa)
(The influence of maceration on chokeberry wine
(Aronia melanocarpa))
Autori
Husić, Ana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
27.09
Godina
2019
Stranica
24
Mentor
Mihaljević Žulj, Marin
Ključne riječi
aronija, voćno vino, maceracija, brza prerada
(Chokeberry, fruit wine, maceration, rapid processing)
Sažetak
U proizvodnji vina, kada govorimo o voćnim vinima, posebno mjesto zauzima vino od aronije. Plodovi aronije pokazuju vrlo jak antioksidacijski kapacitet, čime je i sve veći interes u prehrambenoj industriji za proizvodima koji su dobiveni preradom plodova aronije. Vino od aronije dobiva se fermentacijom šećera prisutnog u soku ili masulju od svježih plodova aronije. Cilj ovog istraživanja je bio usporediti utjecaj maceracije masulja i brzu preradu plodova aronije na kvalitetu voćnog vina od aronije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija