Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1128565

Utjecaj maceracije na kvalitetu voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa)


Husić, Ana
Utjecaj maceracije na kvalitetu voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa), 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1128565 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj maceracije na kvalitetu voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa)
(The influence of maceration on chokeberry wine (Aronia melanocarpa))

Autori
Husić, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
27.09

Godina
2019

Stranica
24

Mentor
Mihaljević Žulj, Marin

Ključne riječi
aronija, voćno vino, maceracija, brza prerada
(Chokeberry, fruit wine, maceration, rapid processing)

Sažetak
U proizvodnji vina, kada govorimo o voćnim vinima, posebno mjesto zauzima vino od aronije. Plodovi aronije pokazuju vrlo jak antioksidacijski kapacitet, čime je i sve veći interes u prehrambenoj industriji za proizvodima koji su dobiveni preradom plodova aronije. Vino od aronije dobiva se fermentacijom šećera prisutnog u soku ili masulju od svježih plodova aronije. Cilj ovog istraživanja je bio usporediti utjecaj maceracije masulja i brzu preradu plodova aronije na kvalitetu voćnog vina od aronije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marin Mihaljević Žulj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Husić, Ana
Utjecaj maceracije na kvalitetu voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa), 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Husić, A. (2019) 'Utjecaj maceracije na kvalitetu voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa)', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Husi\'{c}, Ana}, year = {2019}, pages = {24}, keywords = {aronija, vo\'{c}no vino, maceracija, brza prerada}, title = {Utjecaj maceracije na kvalitetu vo\'{c}nog vina od aronije (Aronia melanocarpa)}, keyword = {aronija, vo\'{c}no vino, maceracija, brza prerada}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Husi\'{c}, Ana}, year = {2019}, pages = {24}, keywords = {Chokeberry, fruit wine, maceration, rapid processing}, title = {The influence of maceration on chokeberry wine (Aronia melanocarpa)}, keyword = {Chokeberry, fruit wine, maceration, rapid processing}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font