Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 112831

Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti


Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Drgalić, Ida
Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti // Mljekarstvo, 52 (2002), 3; 207-237 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 112831 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti
(Goat's milk: characteristics and possibility)

Autori
Božanić, Rajka ; Tratnik, Ljubica ; Drgalić, Ida

Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 52 (2002), 3; 207-237

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni

Ključne riječi
kozje mlijeko; kemijski sastav; okus; zdravstvena vrijednost; proizvodi
(goat's milk; chemical composition; taste; therapeutic values; products)

Sažetak
Kozjem mlijeku se danas pridaje sve veća pažnja. U odnosu na ostale vrste mlijeka, proizvodnja kozjeg mlijeka je u najvećem porastu. Iako je sastav kozjeg i kravljeg mlijeka u osnovi vrlo sličan, kozje mlijeko ima znatne dijetetske i terapijske prednosti. Nažalost, ono je puno slabije istraženo. Ovaj rad sadrži pregled glavnih sastojaka te broja somatskih stanica kozjeg mlijeka u usporedbi s kravljim. Poseban je naglasak na okusu i zdravstvenoj vrijednosti kozjeg mlijeka kao i na glavnim proizvodima od kozjeg mlijeka (sir i fermentirani napitci).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058005

Profili:

Avatar Url Rajka Božanić (autor)

Avatar Url Ljubica Tratnik (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Drgalić, Ida
Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti // Mljekarstvo, 52 (2002), 3; 207-237 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
Božanić, R., Tratnik, L. & Drgalić, I. (2002) Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti. Mljekarstvo, 52 (3), 207-237.
@article{article, author = {Bo\v{z}ani\'{c}, Rajka and Tratnik, Ljubica and Drgali\'{c}, Ida}, year = {2002}, pages = {207-237}, keywords = {kozje mlijeko, kemijski sastav, okus, zdravstvena vrijednost, proizvodi}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {52}, number = {3}, issn = {0026-704X}, title = {Kozje mlijeko: karakteristike i mogu\'{c}nosti}, keyword = {kozje mlijeko, kemijski sastav, okus, zdravstvena vrijednost, proizvodi} }
@article{article, author = {Bo\v{z}ani\'{c}, Rajka and Tratnik, Ljubica and Drgali\'{c}, Ida}, year = {2002}, pages = {207-237}, keywords = {goat's milk, chemical composition, taste, therapeutic values, products}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {52}, number = {3}, issn = {0026-704X}, title = {Goat's milk: characteristics and possibility}, keyword = {goat's milk, chemical composition, taste, therapeutic values, products} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • Dairy Science Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font