Pregled bibliografske jedinice broj: 112831
Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti
Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti // Mljekarstvo, 52 (2002), 3; 207-237 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 112831 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti
(Goat's milk: characteristics and possibility)
Autori
Božanić, Rajka ; Tratnik, Ljubica ; Drgalić, Ida
Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 52
(2002), 3;
207-237
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni
Ključne riječi
kozje mlijeko; kemijski sastav; okus; zdravstvena vrijednost; proizvodi
(goat's milk; chemical composition; taste; therapeutic values; products)
Sažetak
Kozjem mlijeku se danas pridaje sve veća pažnja. U odnosu na ostale vrste mlijeka, proizvodnja kozjeg mlijeka je u najvećem porastu. Iako je sastav kozjeg i kravljeg mlijeka u osnovi vrlo sličan, kozje mlijeko ima znatne dijetetske i terapijske prednosti. Nažalost, ono je puno slabije istraženo. Ovaj rad sadrži pregled glavnih sastojaka te broja somatskih stanica kozjeg mlijeka u usporedbi s kravljim. Poseban je naglasak na okusu i zdravstvenoj vrijednosti kozjeg mlijeka kao i na glavnim proizvodima od kozjeg mlijeka (sir i fermentirani napitci).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- Dairy Science Abstracts