Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1127516

Utjecaj sorte lješnjaka na iskorištenje ulja prešanjem pužnom prešom KOMET CA 59 G


Jakobović, Mario; Šnajder, Ivica; Soldo, Tomislav; Moslavac, Tihomir; Kovačević, Juraj; Del Vechio, Jasna
Utjecaj sorte lješnjaka na iskorištenje ulja prešanjem pužnom prešom KOMET CA 59 G // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 22 (2020), 6; 484-490 doi:10.31727/m.22.6.1 (domaća recenzija, članak, stručni)


CROSBI ID: 1127516 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj sorte lješnjaka na iskorištenje ulja prešanjem pužnom prešom KOMET CA 59 G
(The influence of the hazelnut variety on the usage of oil pressed vith a screw press COMET CA 59 G)

Autori
Jakobović, Mario ; Šnajder, Ivica ; Soldo, Tomislav ; Moslavac, Tihomir ; Kovačević, Juraj ; Del Vechio, Jasna

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 22 (2020), 6; 484-490

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
lješnjak ; hladno prešano ulje ; sorte lješnjaka
(hazelnut ; cold pressed oil ; hazelnut varieties)

Sažetak
Cilj rada bio je istražiti postoji li utjecaj sorte lješnjaka na dobivenu količinu hladno prešanog ulja. Istraživanje je vršeno na tri različite sorte: Lambert, Rimski okrugli i Istarski duguljasti. Prešanje je izvedeno pužnom prešom u laboratoriju pri istim parametrima. Prešanjem jezgre lješnjaka dobiveno je ulje s krutim česticama mutnoće i pogača. Najgrublje čestice izdvojene su pretakanjem ulja neposredno nakon prešanja te je ulje ostavljeno da se taloži prirodnim putem 7 dana. Nakon završnih mjerenja rezultati su pokazali da postoje razlike u količini hladno prešanog ulja između ovih triju sorti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek,
Veleučilište u Požegi

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

doi hrcak.srce.hr hrcak.srce.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Jakobović, Mario; Šnajder, Ivica; Soldo, Tomislav; Moslavac, Tihomir; Kovačević, Juraj; Del Vechio, Jasna
Utjecaj sorte lješnjaka na iskorištenje ulja prešanjem pužnom prešom KOMET CA 59 G // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 22 (2020), 6; 484-490 doi:10.31727/m.22.6.1 (domaća recenzija, članak, stručni)
Jakobović, M., Šnajder, I., Soldo, T., Moslavac, T., Kovačević, J. & Del Vechio, J. (2020) Utjecaj sorte lješnjaka na iskorištenje ulja prešanjem pužnom prešom KOMET CA 59 G. Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 22 (6), 484-490 doi:10.31727/m.22.6.1.
@article{article, author = {Jakobovi\'{c}, Mario and \v{S}najder, Ivica and Soldo, Tomislav and Moslavac, Tihomir and Kova\v{c}evi\'{c}, Juraj and Del Vechio, Jasna}, year = {2020}, pages = {484-490}, DOI = {10.31727/m.22.6.1}, keywords = {lje\v{s}njak, hladno pre\v{s}ano ulje, sorte lje\v{s}njaka}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, doi = {10.31727/m.22.6.1}, volume = {22}, number = {6}, issn = {1332-0025}, title = {Utjecaj sorte lje\v{s}njaka na iskori\v{s}tenje ulja pre\v{s}anjem pu\v{z}nom pre\v{s}om KOMET CA 59 G}, keyword = {lje\v{s}njak, hladno pre\v{s}ano ulje, sorte lje\v{s}njaka} }
@article{article, author = {Jakobovi\'{c}, Mario and \v{S}najder, Ivica and Soldo, Tomislav and Moslavac, Tihomir and Kova\v{c}evi\'{c}, Juraj and Del Vechio, Jasna}, year = {2020}, pages = {484-490}, DOI = {10.31727/m.22.6.1}, keywords = {hazelnut, cold pressed oil, hazelnut varieties}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, doi = {10.31727/m.22.6.1}, volume = {22}, number = {6}, issn = {1332-0025}, title = {The influence of the hazelnut variety on the usage of oil pressed vith a screw press COMET CA 59 G}, keyword = {hazelnut, cold pressed oil, hazelnut varieties} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts
  • FSTA: Food Science and Technology Abstracts


Citati:





    Contrast
    Increase Font
    Decrease Font
    Dyslexic Font