Pregled bibliografske jedinice broj: 1125745
Antioxidants in Food - A Theoretical Approach
Antioxidants in Food - A Theoretical Approach // Round Table - Why to consume functional food?
Osijek, Hrvatska, 2020. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 1125745 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Antioxidants in Food - A Theoretical Approach
Autori
Amić, Ana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni
Skup
Round Table - Why to consume functional food?
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 12.11.2020
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
food ; antioxidants ; quercetin ; DFT ; reaction mechanism
Sažetak
This lecture gives an introduction to the theoretical approach in the study of antioxidants in food. It includes a short overview of main reaction mechanisms underlying antioxidant activity of polyphenolic natural compounds, such as quercetin, and computational tools useful for study of such compounds.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Kemija