Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1125017

Utjecaj ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu čajnog peciva


Vidakušić, Valentin
Utjecaj ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu čajnog peciva, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1125017 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu čajnog peciva
(Influence of Cabernet Sauvignon Grape Pomace Extract on the Quality of Cookies)

Autori
Vidakušić, Valentin

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
21.04

Godina
2021

Stranica
47

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka ; Lukinac Čačić, Jasmina

Ključne riječi
prehrambena industrija ; proizvodni ostatak ; trop grožđa ; čajno pecivo ; ekstarkcija
(food industry ; waste ; grape pomace ; cookies ; extraction)

Sažetak
Grožđe je bogato polifenolnim spojevima koji imaju pozitivan učinak za naš organizam. Budućnost i cilj svake prehrambene industrije je imati što manje otpada i pri tome imati veću zaradu. Ovaj diplomski rad je baziran na otpadu vinske industrije, odnosno tropu grožđa. U laboratorijskim uvjetima su izrađena čajna peciva prema metodi AACC 10-50.05 uz korištenje tropa grožđa Cabernet Sauvignon. U ovome je radu praćena boja, visina, volumen, specifični volumen, teksture. Kao rezultat praćenja prethodno navedenih parametara, zaključeno je da se povećanjem ujela tropa grožđa smanjuje se svjetlina čajnog peciva. Također dodavanjem veće količine tropa grožđa smanjuje se volumen i specifični volumen čajnog peciva. Najbolje ocjenjeni uzorci u senzorskoj analizi bili su uzorci koji sadržavaju enkapsulate tropa grožđa

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
Ana Šušak (pomoć pri izradi)



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-IP-2018-01-1227 - Razvoj održivog integriranog procesa proizvodnje biološki aktivnih izolata iz proizvodnih ostataka prehrambene industrije (POPI-WinCEco) (Bucić-Kojić, Ana, HRZZ ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr repozitorij.ptfos.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Vidakušić, Valentin
Utjecaj ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu čajnog peciva, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Vidakušić, V. (2021) 'Utjecaj ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu čajnog peciva', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vidaku\v{s}i\'{c}, Valentin}, year = {2021}, pages = {47}, keywords = {prehrambena industrija, proizvodni ostatak, trop gro\v{z}\dja, \v{c}ajno pecivo, ekstarkcija}, title = {Utjecaj ekstrakta tropa gro\v{z}\dja sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu \v{c}ajnog peciva}, keyword = {prehrambena industrija, proizvodni ostatak, trop gro\v{z}\dja, \v{c}ajno pecivo, ekstarkcija}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vidaku\v{s}i\'{c}, Valentin}, year = {2021}, pages = {47}, keywords = {food industry, waste, grape pomace, cookies, extraction}, title = {Influence of Cabernet Sauvignon Grape Pomace Extract on the Quality of Cookies}, keyword = {food industry, waste, grape pomace, cookies, extraction}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font