Pregled bibliografske jedinice broj: 1124499
PROIZVODNJA SLATKOG VOĆNOG NAMAZA OD TRI VRSTE VOĆNE PULPE S DODATKOM CHIA SJEMENKI
PROIZVODNJA SLATKOG VOĆNOG NAMAZA OD TRI VRSTE VOĆNE PULPE S DODATKOM CHIA SJEMENKI, 2020., diplomski rad, diplomski, Veleučilište u Karlovcu, Odjel prehrambene tehnologije (Pivarstvo), Karlovac
CROSBI ID: 1124499 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
PROIZVODNJA SLATKOG VOĆNOG NAMAZA OD TRI VRSTE
VOĆNE PULPE S DODATKOM CHIA SJEMENKI
(PRODUCTION OF SWEET FRUIT SPREAD FROM THREE TYPES
OF FRUIT PULP WITH THE ADDITION OF CHIA SEEDS)
Autori
Ljikar, Tamara
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Veleučilište u Karlovcu, Odjel prehrambene tehnologije (Pivarstvo)
Mjesto
Karlovac
Datum
22.12
Godina
2020
Stranica
43
Mentor
Blažić, Marijana
Ključne riječi
chia sjemenke ; proizvodnja ; voćni namaz ; želirani proizvodi
(chia seeds ; fruit spread ; jelly products ; production)
Sažetak
Slatki voćni namazi jedan su od načina prerade svježeg voća kako bi ono bilo dostupno i nakon sezone dozrijevanja. Tema ovog završnog rada je ispitivanje mogućnosti modifikacije tradicionalih voćnih namaza, poput džema i pekmeza, dodatkom chia sjemenki. U radu su opisane sirovine potrebne za proizvodnju slatkog voćnog namaza te je ispitan potencijalan tehnološki proces proizvodnje. Dobiveni slatki voćni namaz uspoređen je s propisanom zakonskom regulativom tradicionalih proizvoda. Također je provedena senzorska analiza dobivenog voćnog namaza u odnosu na voćne namaze proizvedene od pojedine voćne sirovine (jabuke, smokve i aronije) s različitim udjelima chia sjemenki.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija