Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1124499

PROIZVODNJA SLATKOG VOĆNOG NAMAZA OD TRI VRSTE VOĆNE PULPE S DODATKOM CHIA SJEMENKI


Ljikar, Tamara
PROIZVODNJA SLATKOG VOĆNOG NAMAZA OD TRI VRSTE VOĆNE PULPE S DODATKOM CHIA SJEMENKI, 2020., diplomski rad, diplomski, Veleučilište u Karlovcu, Odjel prehrambene tehnologije (Pivarstvo), Karlovac


CROSBI ID: 1124499 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PROIZVODNJA SLATKOG VOĆNOG NAMAZA OD TRI VRSTE VOĆNE PULPE S DODATKOM CHIA SJEMENKI
(PRODUCTION OF SWEET FRUIT SPREAD FROM THREE TYPES OF FRUIT PULP WITH THE ADDITION OF CHIA SEEDS)

Autori
Ljikar, Tamara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Veleučilište u Karlovcu, Odjel prehrambene tehnologije (Pivarstvo)

Mjesto
Karlovac

Datum
22.12

Godina
2020

Stranica
43

Mentor
Blažić, Marijana

Ključne riječi
chia sjemenke ; proizvodnja ; voćni namaz ; želirani proizvodi
(chia seeds ; fruit spread ; jelly products ; production)

Sažetak
Slatki voćni namazi jedan su od načina prerade svježeg voća kako bi ono bilo dostupno i nakon sezone dozrijevanja. Tema ovog završnog rada je ispitivanje mogućnosti modifikacije tradicionalih voćnih namaza, poput džema i pekmeza, dodatkom chia sjemenki. U radu su opisane sirovine potrebne za proizvodnju slatkog voćnog namaza te je ispitan potencijalan tehnološki proces proizvodnje. Dobiveni slatki voćni namaz uspoređen je s propisanom zakonskom regulativom tradicionalih proizvoda. Također je provedena senzorska analiza dobivenog voćnog namaza u odnosu na voćne namaze proizvedene od pojedine voćne sirovine (jabuke, smokve i aronije) s različitim udjelima chia sjemenki.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu

Profili:

Avatar Url Marijana Blazic (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Ljikar, Tamara
PROIZVODNJA SLATKOG VOĆNOG NAMAZA OD TRI VRSTE VOĆNE PULPE S DODATKOM CHIA SJEMENKI, 2020., diplomski rad, diplomski, Veleučilište u Karlovcu, Odjel prehrambene tehnologije (Pivarstvo), Karlovac
Ljikar, T. (2020) 'PROIZVODNJA SLATKOG VOĆNOG NAMAZA OD TRI VRSTE VOĆNE PULPE S DODATKOM CHIA SJEMENKI', diplomski rad, diplomski, Veleučilište u Karlovcu, Odjel prehrambene tehnologije (Pivarstvo), Karlovac.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ljikar, Tamara}, year = {2020}, pages = {43}, keywords = {chia sjemenke, proizvodnja, vo\'{c}ni namaz, \v{z}elirani proizvodi}, title = {PROIZVODNJA SLATKOG VO\'{C}NOG NAMAZA OD TRI VRSTE VO\'{C}NE PULPE S DODATKOM CHIA SJEMENKI}, keyword = {chia sjemenke, proizvodnja, vo\'{c}ni namaz, \v{z}elirani proizvodi}, publisherplace = {Karlovac} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ljikar, Tamara}, year = {2020}, pages = {43}, keywords = {chia seeds, fruit spread, jelly products, production}, title = {PRODUCTION OF SWEET FRUIT SPREAD FROM THREE TYPES OF FRUIT PULP WITH THE ADDITION OF CHIA SEEDS}, keyword = {chia seeds, fruit spread, jelly products, production}, publisherplace = {Karlovac} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font