Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1124498

HIGH GRAVITY BREWING POSTUPAK PROIZVODNJE PIVA I NJEGOVA PRIMJENA U SUVREMENOJ INDUSTRIJSKOJ PROIZVODNJI LAGER PIVA


Petrović, Ozren
HIGH GRAVITY BREWING POSTUPAK PROIZVODNJE PIVA I NJEGOVA PRIMJENA U SUVREMENOJ INDUSTRIJSKOJ PROIZVODNJI LAGER PIVA, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Veleučilište u Karlovcu, Odjel prehrambene tehnologije (Pivarstvo), Karlovac


CROSBI ID: 1124498 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
HIGH GRAVITY BREWING POSTUPAK PROIZVODNJE PIVA I NJEGOVA PRIMJENA U SUVREMENOJ INDUSTRIJSKOJ PROIZVODNJI LAGER PIVA
(HIGH GRAVITY BREWING BEER PRODUCTION PROCEDURE AND ITS APPLICATION IN MODERN INDUSTRIAL LAGER BEER PRODUCTION)

Autori
Petrović, Ozren

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Veleučilište u Karlovcu, Odjel prehrambene tehnologije (Pivarstvo)

Mjesto
Karlovac

Datum
21.12

Godina
2015

Stranica
53

Mentor
Blažić, Marijana

Ključne riječi
cilindrično-konusni fermentori (CKF) ; ekstrakt ; high gravity brewing ; lager pivo ; proizvodnja
(cilindric-cone tanks (CCT) ; extract ; high gravity brewing ; lager beer ; producing)

Sažetak
Tema ovog rada je High gravity brewing postupak proizvodnje piva i njegova primjena u suvremenoj pivarskoj industriji lager piva. To je nova metoda koja se zadnjih godina učestalo primjenjuje u velikim svjetskim pivovarama, kako bi unatoč svojim ograničenim kapacitetima mogle proizvesti više piva uz postojeće skladišne i proizvodne kapacitetne mogućnosti. Kako je to jeftinija varijanta od ulaganja u novu suvremenu opremu kao što su golemi CKF-ovi (cilindrično-konusni fermentori) kako bi se na taj način povećala proizvodnja mogućnošću provođenja fermentacije odnosno odležavanja u dodatnim CKF fermentorima. Sam High gravity brewing postupak je složen i sastoji se od više faza kao i klasičan postupak proizvodnje piva, te je kao takav i razmotren u ovome radu. Dat je teorijski pregled high gravity brewing postupka kao i eksperimentalni podaci u vidu mjerenja koje operateri svakodnevno provode u pojedinim fazama procesa proizvodnje lager piva navedenim postupkom. Na kraju rada bit će navedena rasprava vezana za dobivene podatke u praksi kao i na kraju iz svega toga izveden zaključak.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu

Profili:

Avatar Url Marijana Blazic (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Petrović, Ozren
HIGH GRAVITY BREWING POSTUPAK PROIZVODNJE PIVA I NJEGOVA PRIMJENA U SUVREMENOJ INDUSTRIJSKOJ PROIZVODNJI LAGER PIVA, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Veleučilište u Karlovcu, Odjel prehrambene tehnologije (Pivarstvo), Karlovac
Petrović, O. (2015) 'HIGH GRAVITY BREWING POSTUPAK PROIZVODNJE PIVA I NJEGOVA PRIMJENA U SUVREMENOJ INDUSTRIJSKOJ PROIZVODNJI LAGER PIVA', diplomski rad, preddiplomski, Veleučilište u Karlovcu, Odjel prehrambene tehnologije (Pivarstvo), Karlovac.
@phdthesis{phdthesis, author = {Petrovi\'{c}, Ozren}, year = {2015}, pages = {53}, keywords = {cilindri\v{c}no-konusni fermentori (CKF), ekstrakt, high gravity brewing, lager pivo, proizvodnja}, title = {HIGH GRAVITY BREWING POSTUPAK PROIZVODNJE PIVA I NJEGOVA PRIMJENA U SUVREMENOJ INDUSTRIJSKOJ PROIZVODNJI LAGER PIVA}, keyword = {cilindri\v{c}no-konusni fermentori (CKF), ekstrakt, high gravity brewing, lager pivo, proizvodnja}, publisherplace = {Karlovac} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Petrovi\'{c}, Ozren}, year = {2015}, pages = {53}, keywords = {cilindric-cone tanks (CCT), extract, high gravity brewing, lager beer, producing}, title = {HIGH GRAVITY BREWING BEER PRODUCTION PROCEDURE AND ITS APPLICATION IN MODERN INDUSTRIAL LAGER BEER PRODUCTION}, keyword = {cilindric-cone tanks (CCT), extract, high gravity brewing, lager beer, producing}, publisherplace = {Karlovac} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font