Pregled bibliografske jedinice broj: 1123187
Ispitivanje aktivnosti alfa-amilaze u domaćim pivarskim sortama ječma
Ispitivanje aktivnosti alfa-amilaze u domaćim pivarskim sortama ječma, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 1123187 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ispitivanje aktivnosti alfa-amilaze u domaćim
pivarskim sortama ječma
(Alfa-Amylase activity testing in domestic brewing
barley varieties)
Autori
Dujković, Bojan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
13.03
Godina
2014
Stranica
53
Mentor
Krstanović, Vinko
Ključne riječi
aktivnost a-amilaze ; sorte ječma
(a-amylase activity ; domestic barley varieties)
Sažetak
U radu su ustanovljavene aktivnosti enzimskog kompleksa a-amilaze u domaćim pivarskim i višenemjenskim (pivarsko-stočnim) sortama ječma. Ustanovljene su male varijacije s obzirom na ovu aktivnost između ove dvije grupe sorti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Vinko Krstanović
(mentor)