Pregled bibliografske jedinice broj: 1120806
Prehrambeni proizvodi dobiveni od rogača
Prehrambeni proizvodi dobiveni od rogača // Taksonomija, ekologija i uporaba rogača (Ceratonia siliqua L.) i lovora (Laurus nobilis L.) u Hrvatskoj / Tomić, Franjo ; Peklić, Ivan (ur.).
Zagreb : Križevci: Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije, 2020. str. 51-67
CROSBI ID: 1120806 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prehrambeni proizvodi dobiveni od rogača
(Carob tree food products)
Autori
Benković, Maja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, znanstveni
Knjiga
Taksonomija, ekologija i uporaba rogača (Ceratonia siliqua L.) i lovora (Laurus nobilis L.) u Hrvatskoj
Urednik/ci
Tomić, Franjo ; Peklić, Ivan
Izdavač
Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije
Grad
Zagreb : Križevci
Godina
2020
Raspon stranica
51-67
ISBN
978-953-347-348-2
Ključne riječi
rogač, prehrambeni proizvodi
(carob, food products)
Sažetak
Poglavlje obrađuje nutritivne osobine rogača, prehrambene proizvode koji se dobivaju preradom rogačevih mahuna i sjemenki i njihovu vrijednost.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
HRZZ-IP-2013-11-3304 - Taksonomija, ekologija i uporaba rogača (Ceratonia siliqua L.) i lovora (Laurus nobilis L.) u Hrvatskoj (TEUCLIC) (Srečec, Siniša, HRZZ - 2013-11) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Maja Benković
(autor)