Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1119081

Određivanje maksimalne viskoznosti Brabenderovim amilografom mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Favorit i Bosut


Prodanović, Nikolina
Određivanje maksimalne viskoznosti Brabenderovim amilografom mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Favorit i Bosut, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1119081 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje maksimalne viskoznosti Brabenderovim amilografom mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Favorit i Bosut
(Maximum Viscosity Determination of Mixtures of Wheat Flour with Barley Flour Made from Favorit and Bosut Barley Varieties Using a Brabender Amylograph)

Autori
Prodanović, Nikolina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
28.06

Godina
2019

Stranica
32

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka

Ključne riječi
ječmeno brašno ; pšenično brašno , maksimalna viskoznost
(barley flour ; wheat flour ; maximum viscosity)

Sažetak
Cilj ovoga rada bio je procijeniti optimalni udio brašna od cijeloga zrna pojedine sorte ječma u mlinskim mješavinama za pekarske i fine pekarske proizvode. Provedeno je određivanje maksimalne viskoznosti pšeničnoga brašna s ječmenim brašnima cijelog zrna dvije sorte ječma BC Instituta Favorit i Bosut. Za potrebe analize samljeven je uzorak cijelog zrna svake pojedine sorte ječma u kojima je utvrđen udio vlage i mineralnih tvari nakon čega se provodilo određivanje maksimalne viskoznosti Brabenderovim amilografom, u prethodno pripremljenim mješavinama s različitim udjelima ječmenoga brašna i standardnoga pšeničnog brašna T-550. Udio vlage u samljevenim uzorcima cijeloga zrna sorte Favorit određen paralelnim probama iznosio je 11, 47 % , a kod sorte Bosut iznosio je 11, 88 %. Udio mineralnih tvari u samljevenim uzorcima cijeloga zrna sorte Favorit određen paralelnim probama iznosio je 1, 465 %, a kod sorte Bosut iznosio je 1, 454 %. Analize su pokazale kako zamjenom veće količine pšeničnoga brašna ječmenim brašnom značajno rastu vrijednosti maksimalne viskoznosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-IP-2018-01-1227 - Razvoj održivog integriranog procesa proizvodnje biološki aktivnih izolata iz proizvodnih ostataka prehrambene industrije (POPI-WinCEco) (Bucić-Kojić, Ana, HRZZ ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Daliborka Koceva Komlenić (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Prodanović, Nikolina
Određivanje maksimalne viskoznosti Brabenderovim amilografom mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Favorit i Bosut, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Prodanović, N. (2019) 'Određivanje maksimalne viskoznosti Brabenderovim amilografom mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Favorit i Bosut', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Prodanovi\'{c}, Nikolina}, year = {2019}, pages = {32}, keywords = {je\v{c}meno bra\v{s}no, p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no , maksimalna viskoznost}, title = {Odre\djivanje maksimalne viskoznosti Brabenderovim amilografom mje\v{s}avina p\v{s}eni\v{c}nog bra\v{s}na s je\v{c}menim bra\v{s}nima sorti je\v{c}ma Favorit i Bosut}, keyword = {je\v{c}meno bra\v{s}no, p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no , maksimalna viskoznost}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Prodanovi\'{c}, Nikolina}, year = {2019}, pages = {32}, keywords = {barley flour, wheat flour, maximum viscosity}, title = {Maximum Viscosity Determination of Mixtures of Wheat Flour with Barley Flour Made from Favorit and Bosut Barley Varieties Using a Brabender Amylograph}, keyword = {barley flour, wheat flour, maximum viscosity}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font