Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1119064

Utjecaj zobenog brašna na kvalitetu krekera


Drozdek, Antonella
Utjecaj zobenog brašna na kvalitetu krekera, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1119064 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj zobenog brašna na kvalitetu krekera
(Influence of Oat Flour on the Quality of Crackers)

Autori
Drozdek, Antonella

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
29.09

Godina
2020

Stranica
43

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka

Ključne riječi
kreker ; zob ; brašno ; tijesto ; analiza krekera
(cracker ; oat ; flour ; dough ; cracker analysis)

Sažetak
Svrha ovog rada bila je odrediti utjecaj pšeničnog brašna s dodatkom zobenog brašna na promjene kvalitete krekera. Dobiveni krekeri proizvedeni su u laboratorijskim uvjetima. Uzorci su analizirani pri čemu je određena masa proizvoda, visina, dužina, specifični volumen i koeficijent širenja, boja te su uzorci dodatno senzorski ocjenjeni. Rezultatima je utvrđeno da se masa krekera smanjuje dodatkom zobenog brašna, dužina je veća dok je visina krekera manja, a specifični volumen širenja se smanjuje dodatkom zobenog brašna. Najveću ukupnu promjenu boje pokazali su uzorci krekera bez dodatka zobenog brašna. Rezultati senzorskog ocjenjivanja pokazali su da je najprihvatljiviji uzorak sa 60 % udjela zobenog brašna.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-IP-2018-01-1227 - Razvoj održivog integriranog procesa proizvodnje biološki aktivnih izolata iz proizvodnih ostataka prehrambene industrije (POPI-WinCEco) (Bucić-Kojić, Ana, HRZZ ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Daliborka Koceva Komlenić (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Drozdek, Antonella
Utjecaj zobenog brašna na kvalitetu krekera, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Drozdek, A. (2020) 'Utjecaj zobenog brašna na kvalitetu krekera', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Drozdek, Antonella}, year = {2020}, pages = {43}, keywords = {kreker, zob, bra\v{s}no, tijesto, analiza krekera}, title = {Utjecaj zobenog bra\v{s}na na kvalitetu krekera}, keyword = {kreker, zob, bra\v{s}no, tijesto, analiza krekera}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Drozdek, Antonella}, year = {2020}, pages = {43}, keywords = {cracker, oat, flour, dough, cracker analysis}, title = {Influence of Oat Flour on the Quality of Crackers}, keyword = {cracker, oat, flour, dough, cracker analysis}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font