Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1119037

Utjecaj dodatka tropa grožđa na kvalitetu krekera


Jaković, Marina
Utjecaj dodatka tropa grožđa na kvalitetu krekera, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1119037 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka tropa grožđa na kvalitetu krekera
(The Effect of Addition of Grape Pomace on the Quality of Crackers)

Autori
Jaković, Marina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
29.09

Godina
2020

Stranica
41

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka

Ključne riječi
kreker ; trop grožđa ; kvaliteta ; senzorska ocjena
(cracker ; grape trope ; quality ; sensory evaluation)

Sažetak
U ovom diplomskom radu analizirani su različiti parametri kvalitete krekera proizvedenih u laboratorijskim uvjetima. Cilj diplomskog rada bio je ispitati utjecaj dodatka različitih udjela tropa grožđa (2, 4, 6, 8 i 10 %) na kvalitetu krekera. Prilikom izrade krekera se količina pšeničnog brašna smanjivala s povećanjem udjela tropa grožđa. Dodatkom tropa grožđa, smanjivala se dužina krekera, a povećavala visina. Koeficijent širenja krekera i volumen su se smanjivali, dok se boja krekera povećavala porastom udjela tropa grožđa. Kreker s najvećim udjelom tropa grožđa je ostvarilo najveću hrskavost, a najmanju čvrstoću. Ukupni rezultati senzorske analize su pokazali da je kreker sa 6 % tropa grožđa najbolje prihvaćen.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-IP-2018-01-1227 - Razvoj održivog integriranog procesa proizvodnje biološki aktivnih izolata iz proizvodnih ostataka prehrambene industrije (POPI-WinCEco) (Bucić-Kojić, Ana, HRZZ ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Daliborka Koceva Komlenić (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Jaković, Marina
Utjecaj dodatka tropa grožđa na kvalitetu krekera, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Jaković, M. (2020) 'Utjecaj dodatka tropa grožđa na kvalitetu krekera', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jakovi\'{c}, Marina}, year = {2020}, pages = {41}, keywords = {kreker, trop gro\v{z}\dja, kvaliteta, senzorska ocjena}, title = {Utjecaj dodatka tropa gro\v{z}\dja na kvalitetu krekera}, keyword = {kreker, trop gro\v{z}\dja, kvaliteta, senzorska ocjena}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jakovi\'{c}, Marina}, year = {2020}, pages = {41}, keywords = {cracker, grape trope, quality, sensory evaluation}, title = {The Effect of Addition of Grape Pomace on the Quality of Crackers}, keyword = {cracker, grape trope, quality, sensory evaluation}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font