Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1118877

Utjecaj dviju vrsta tla različitih fizikalno- kemijskih karakteristika na kvalitetu peršina korjenaša (Petroselinum crispum ssp. tuberosum Mill.)


Japundžić-Palenkić, Božica; Širajčić, Katarina; Romanjek Fajdetić, Nataša; Popović, Brigita
Utjecaj dviju vrsta tla različitih fizikalno- kemijskih karakteristika na kvalitetu peršina korjenaša (Petroselinum crispum ssp. tuberosum Mill.) // Proceedings & abstracts 13th international scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Jug, Danijel ; Ravlić, Marija (ur.).
Osijek: Glas Slavonije, 2000. str. 174-179 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1118877 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dviju vrsta tla različitih fizikalno- kemijskih karakteristika na kvalitetu peršina korjenaša (Petroselinum crispum ssp. tuberosum Mill.)
(Influence of two soil types with different physicochemical characteristics on root parsley (Petroselinum crispum ssp. tuberosum Mill) quality)

Autori
Japundžić-Palenkić, Božica ; Širajčić, Katarina ; Romanjek Fajdetić, Nataša ; Popović, Brigita

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Proceedings & abstracts 13th international scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Jug, Danijel ; Ravlić, Marija - Osijek : Glas Slavonije, 2000, 174-179

Skup
12. međunarodni znanstveno-stručni skup: Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša = 12th International Scientific/Professional Conference: Agriculture in Nature and Environment Protection

Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 07.09.2020. - 09.09.2020

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Peršin, tlo, kvalitativna svojstva
(Parsley, soil, qualitative properties)

Sažetak
Peršin (Petroselinum crispum ssp. tuberosum Mill.) pripada korjenastom povrću koje preferira strukturna, prozračna i umjereno kisela tla. Cilj rada bio je utvrditi kvalitativna svojstva peršina uzgojenog u dva tipa tla s dvije lokacije kontinentalne Hrvatske: Osječko-baranjske (luvisol) i Brodsko-posavske (hipoglej) županije. Tla su bila različitih fizikalno-kemijskih karakteristika. Pokus je postavljen randomizirano u četiri ponavljanja sjetvom sjemena peršina sorte Berlinski u posude promjera 20 cm (2, 5 L) te su uspoređena morfološka svojstva: promjer korijena, masa korijena, masa listova peršina, broj listova i duljina listova. Sva utvrđena morfološka svojstva bila su statistički značajno veća kod peršina uzgojenog u lesiviranom tlu iz Osječko- baranjske županije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Sveučilište u Slavonskom Brodu


Citiraj ovu publikaciju:

Japundžić-Palenkić, Božica; Širajčić, Katarina; Romanjek Fajdetić, Nataša; Popović, Brigita
Utjecaj dviju vrsta tla različitih fizikalno- kemijskih karakteristika na kvalitetu peršina korjenaša (Petroselinum crispum ssp. tuberosum Mill.) // Proceedings & abstracts 13th international scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Jug, Danijel ; Ravlić, Marija (ur.).
Osijek: Glas Slavonije, 2000. str. 174-179 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Japundžić-Palenkić, B., Širajčić, K., Romanjek Fajdetić, N. & Popović, B. (2000) Utjecaj dviju vrsta tla različitih fizikalno- kemijskih karakteristika na kvalitetu peršina korjenaša (Petroselinum crispum ssp. tuberosum Mill.). U: Jug, D. & Ravlić, M. (ur.)Proceedings & abstracts 13th international scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection.
@article{article, author = {Japund\v{z}i\'{c}-Palenki\'{c}, Bo\v{z}ica and \v{S}iraj\v{c}i\'{c}, Katarina and Romanjek Fajdeti\'{c}, Nata\v{s}a and Popovi\'{c}, Brigita}, year = {2000}, pages = {174-179}, keywords = {Per\v{s}in, tlo, kvalitativna svojstva}, title = {Utjecaj dviju vrsta tla razli\v{c}itih fizikalno- kemijskih karakteristika na kvalitetu per\v{s}ina korjena\v{s}a (Petroselinum crispum ssp. tuberosum Mill.)}, keyword = {Per\v{s}in, tlo, kvalitativna svojstva}, publisher = {Glas Slavonije}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }
@article{article, author = {Japund\v{z}i\'{c}-Palenki\'{c}, Bo\v{z}ica and \v{S}iraj\v{c}i\'{c}, Katarina and Romanjek Fajdeti\'{c}, Nata\v{s}a and Popovi\'{c}, Brigita}, year = {2000}, pages = {174-179}, keywords = {Parsley, soil, qualitative properties}, title = {Influence of two soil types with different physicochemical characteristics on root parsley (Petroselinum crispum ssp. tuberosum Mill) quality}, keyword = {Parsley, soil, qualitative properties}, publisher = {Glas Slavonije}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font