Pregled bibliografske jedinice broj: 11173
GC-MS investigation of the glucoside synthesis by b-glucodidase from bitter almonds
GC-MS investigation of the glucoside synthesis by b-glucodidase from bitter almonds // Enzyme reaction engineering / Vasić-Rački, Đurđa (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1997. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 11173 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
GC-MS investigation of the glucoside synthesis by b-glucodidase from bitter almonds
(GC-MS investigation of the glucoside synthesis by b-glucosidase from bitter almonds)
Autori
Miloš, Mladen ; Mastelić, Josip
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni
Izvornik
Enzyme reaction engineering
/ Vasić-Rački, Đurđa - Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1997
Skup
International symposium Enzyme reaction engineering
Mjesto i datum
Supetar, Hrvatska, 02.10.1998
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
glukozidi; sinteza; b-glukozidaza
(glucosides; synthesis; b-glucosidase)
Sažetak
GC-MS analiza je primijenjena u izučavanju iskorištenja tijekom enzimski katalizirane sinteze nekih alifatskih, aromatskih i terpenskih b-glucozida. Butanol, octanol i benzil alkohol pokazuju relativno visoko iskorištenje. Terpenski spojevi, kao npr. timol, ne gradi glukozid, a kod mentola samo tragovi su mentilglukozida su određeni.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija