Pregled bibliografske jedinice broj: 111680
Preferencije talijanskih, njemačkih, austrijskih i švicarskih potrošača prema slavonskom kulenu - test proizvoda
Preferencije talijanskih, njemačkih, austrijskih i švicarskih potrošača prema slavonskom kulenu - test proizvoda // XXXVIII. Znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem / Žimbrek, Tito (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2003. str. 35-38 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
CROSBI ID: 111680 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Preferencije talijanskih, njemačkih, austrijskih i švicarskih potrošača prema slavonskom kulenu - test proizvoda
(Preferences of Italian, German, Austrian and Swiss consumers towards Slavonian kulen&#8211 ; ; ; a product test)
Autori
Kovačić, Damir ; Radman, Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo
Izvornik
XXXVIII. Znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem
/ Žimbrek, Tito - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2003, 35-38
Skup
XXXVIII. Znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.02.2003. - 21.02.2003
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
kulen; potrošačke preferencije; strana tržišta
(kulen; consumer preferences; foreign markets)
Sažetak
Nakon liberalizacije domaćeg tržišta hrane povećanje konkurentnosti nameće se kao najvažnija zadaća hrvatske poljoprivrede. Troškovna odnosno cjenovna konkurentnost, uz postojeću agrarnu strukturu, posebice za najveći dio malih seljačkih gospodarstava, teško je dostižna. Povećanje konkurentnosti moguće je ponajprije stvaranjem proizvoda veće vrijednosti koji će u potpunosti odgovarati zahtjevima domaćih i stranih potrošača. Cilj ovog istraživanja bio je ustvrditi preferencije talijanskih, njemačkih, austrijskih i švicarskih potrošača prema Slavonskom kulenu, njihovu spremnost na kupnju kulena, cjenovnu pripravnost kao i moguće prigode konzumacije kulena.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija