Pregled bibliografske jedinice broj: 111232
Kvaliteta svježeg i zamrznutog kukuruza šećerca
Kvaliteta svježeg i zamrznutog kukuruza šećerca, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111232 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kvaliteta svježeg i zamrznutog kukuruza šećerca
(Quality of cool and frozen sweet corn)
Autori
Zemljić, Nives
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
04.04
Godina
2003
Stranica
33
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
kvaliteta; svježi i zamrznuti kukuruz šećerac
(quality; cool and frozen sweet corn)
Sažetak
Kukuruz šećerac smatra se vrijednom povrtnom kulturom s ratarskim načinom uzgoja. Prema načinu uzgoja svrstan je u ratarske kulture iako se prema senzoričkim i fizikalno-kemijskim svojstvima svrstava u povrtne kulture. Po prehrambeno-fiziološkoj vrijednosti gotovo je jednak mladom povrtnom grašku. Cilj ovog rada bio je uz gospodarska svojstva ispitivanih kultivara kukuruza šećerca odrediti kemijska svojstva svježih te zamrznutih uzoraka. Iz dobivenih podataka odrediti prehrambenu kakvoću navedenih kultivara i njihovu održivost u konzerviranju klasičnim i kriogenim zamrzavanjem.
Izvorni jezik
Hrvatski