Pregled bibliografske jedinice broj: 111230
Kakvoća šljive Bistrice i mogućnosti prerade
Kakvoća šljive Bistrice i mogućnosti prerade, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111230 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kakvoća šljive Bistrice i mogućnosti prerade
(Quality of plum Bistrica and possibility of modification)
Autori
Jelačić, Tvrtko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
25.02
Godina
2003
Stranica
39
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
kakvoća; šljiva Bistrica; prerada
(quality; plum Bistrica; modification)
Sažetak
Šljiva Bistrica pogodna je za potrošnju u svježem stanju te kao sušena, za preradu u džem, slatko, kompot, sok, sirup i koncentrat, marmeladu, pekmez, kašu, a može se i zamrznuti. Šljiva je bogata vitaminima, mineralnim tvarima, ugljikohidratima, šećerom, celulozom, pektinom, itd. Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi prehrambenu kakvoću šljive Bistrice s proizvodnog područja Like te ukazati na mogućnosti raznolikosti pri preradi na obiteljskim gospodarstvima.
Izvorni jezik
Hrvatski