Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 111230

Kakvoća šljive Bistrice i mogućnosti prerade


Jelačić, Tvrtko
Kakvoća šljive Bistrice i mogućnosti prerade, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 111230 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća šljive Bistrice i mogućnosti prerade
(Quality of plum Bistrica and possibility of modification)

Autori
Jelačić, Tvrtko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
25.02

Godina
2003

Stranica
39

Mentor
Dobričević, Nadica

Ključne riječi
kakvoća; šljiva Bistrica; prerada
(quality; plum Bistrica; modification)

Sažetak
Šljiva Bistrica pogodna je za potrošnju u svježem stanju te kao sušena, za preradu u džem, slatko, kompot, sok, sirup i koncentrat, marmeladu, pekmez, kašu, a može se i zamrznuti. Šljiva je bogata vitaminima, mineralnim tvarima, ugljikohidratima, šećerom, celulozom, pektinom, itd. Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi prehrambenu kakvoću šljive Bistrice s proizvodnog područja Like te ukazati na mogućnosti raznolikosti pri preradi na obiteljskim gospodarstvima.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Nadica Dobričević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jelačić, Tvrtko
Kakvoća šljive Bistrice i mogućnosti prerade, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Jelačić, T. (2003) 'Kakvoća šljive Bistrice i mogućnosti prerade', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jela\v{c}i\'{c}, Tvrtko}, year = {2003}, pages = {39}, keywords = {kakvo\'{c}a, \v{s}ljiva Bistrica, prerada}, title = {Kakvo\'{c}a \v{s}ljive Bistrice i mogu\'{c}nosti prerade}, keyword = {kakvo\'{c}a, \v{s}ljiva Bistrica, prerada}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jela\v{c}i\'{c}, Tvrtko}, year = {2003}, pages = {39}, keywords = {quality, plum Bistrica, modification}, title = {Quality of plum Bistrica and possibility of modification}, keyword = {quality, plum Bistrica, modification}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font