Pregled bibliografske jedinice broj: 111228
Konzerviranje jabuke Golden delicious sušenjem
Konzerviranje jabuke Golden delicious sušenjem, 2002., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111228 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Konzerviranje jabuke Golden delicious sušenjem
(Conservation apple Golden delicious for drying)
Autori
Vodolšak, Igor
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
19.12
Godina
2002
Stranica
36
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
konzerviranje; jabuka Golden delicious; sušenje
(conservation; apple Golden delicious; drying)
Sažetak
Svim načinima sušenja zajedničko je da se voću smanji količina vode, koja zajedno s prirodnim hranjivim tvarima predstavlja povoljan medij za razvoj mikroorganizama kao što su gljivice, plijesni i razne bakterije. Konzerviranjem sušenjem dobije se namirnica visoke energetske vrijednosti. Sušenjem usitnjenih dijelova plodova jabuke mijenja se okus, miris, struktura i prehrambena vrijednost jabuke. Cilj istraživanja bio je odrediti tehnološku vrijednost jabuke sorte Golden delicious za konzerviranje sušenjem i dobivanje suhog proizvoda odgovarajuće kakvoće.
Izvorni jezik
Hrvatski