Pregled bibliografske jedinice broj: 111227
Kakvoća suhe jabuke sorte Gloster rezane na kockice i štapiće
Kakvoća suhe jabuke sorte Gloster rezane na kockice i štapiće, 2002., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111227 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kakvoća suhe jabuke sorte Gloster rezane na kockice i štapiće
(Quality of dry apple Gloster cut at cubes and sticks)
Autori
Kopajtić, Vesna
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
12.09
Godina
2002
Stranica
31
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
kakvoća; suha jabuka Gloster; kockice; štapići
(quality; dry apple Gloster; cubes; sticks)
Sažetak
Sušenje ili dehidriranje jedan je od najstariji, a i najraširenijih načina konzerviranja. Bit sušenja je u smanjenju količine vode što onemogućava rast i razvoj mikroorganizama a istodobno dolazi do koncentriranja suhe tvari i u njoj hranjivih elemenata te smanjenja mase i volumena. Cilj ovog istraživanja bio je odrediti tehnološku vrijednost jabuke sorte Gloster za konzeriviranje sušenjem.
Izvorni jezik
Hrvatski