Pregled bibliografske jedinice broj: 111226
Kakvoća biološki fermentiranog kupusa
Kakvoća biološki fermentiranog kupusa, 2002., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111226 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kakvoća biološki fermentiranog kupusa
(Quality of biological fermentation cabbage)
Autori
Paprika, Ksenija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
26.03
Godina
2002
Stranica
34
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
kakvoća; biološka fermentacija; kupus
(quality; biological fermentation; cabbage)
Sažetak
Postupak pripreme kiselog kupusa nekada nije bio standardiziran, a znanje i praksa prenosili su se s koljena na koljeno. Postupci pripreme bili su karakteristični za pojedine krajeve. Danas su utvrđene tri metode pripreme "rasola" za spremanje kiselog kupusa, soljenje visokoslanom salamurom, niskoslanom salamurom i suho soljenje. Cilj ovog rada bio je utvrditi kakvoću biološki fermentiranog kupusa triju sorata s dva načina pripreme sirovina, rezanog i u glavama.
Izvorni jezik
Hrvatski