Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 111225

Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuka Melrose i Gloster rezane na kockice


Zemljić, Sandra
Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuka Melrose i Gloster rezane na kockice, 2002., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 111225 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuka Melrose i Gloster rezane na kockice
(Osmosis and convex drying apple Melrose and Gloster cut at cube)

Autori
Zemljić, Sandra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.03

Godina
2002

Stranica
40

Mentor
Dobričević, Nadica

Ključne riječi
osmoza; konvekcijsko sušenje; jabuke Melrose i Gloster; kockice
(osmosis; convex drying; apple Melrose and Gloster; cubec)

Sažetak
Sušenje je postupak konzerviranja kojim se smanjuje količina vode, odnosno povećava količina suhe tvari u sirovini. Ono je jedan od najstarijih načina konzerviranja voća. Osmoza je proces difuzije otapala kroz polupropusnu membranu iz područja više koncentracije u područje niže koncentracije otapala. Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi pogodnost ovih dviju sorata jabuka za konzerviranje i sušenje, te kakvoću gotovog proizvoda, ako se u procesu pripreme koristi šećerni sirup koji mora biti određene gustoće.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Nadica Dobričević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Zemljić, Sandra
Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuka Melrose i Gloster rezane na kockice, 2002., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Zemljić, S. (2002) 'Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuka Melrose i Gloster rezane na kockice', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Zemlji\'{c}, Sandra}, year = {2002}, pages = {40}, keywords = {osmoza, konvekcijsko su\v{s}enje, jabuke Melrose i Gloster, kockice}, title = {Osmoza i konvekcijsko su\v{s}enje jabuka Melrose i Gloster rezane na kockice}, keyword = {osmoza, konvekcijsko su\v{s}enje, jabuke Melrose i Gloster, kockice}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Zemlji\'{c}, Sandra}, year = {2002}, pages = {40}, keywords = {osmosis, convex drying, apple Melrose and Gloster, cubec}, title = {Osmosis and convex drying apple Melrose and Gloster cut at cube}, keyword = {osmosis, convex drying, apple Melrose and Gloster, cubec}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font