Pregled bibliografske jedinice broj: 111225
Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuka Melrose i Gloster rezane na kockice
Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuka Melrose i Gloster rezane na kockice, 2002., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111225 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuka Melrose i Gloster rezane na kockice
(Osmosis and convex drying apple Melrose and Gloster cut at cube)
Autori
Zemljić, Sandra
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
11.03
Godina
2002
Stranica
40
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
osmoza; konvekcijsko sušenje; jabuke Melrose i Gloster; kockice
(osmosis; convex drying; apple Melrose and Gloster; cubec)
Sažetak
Sušenje je postupak konzerviranja kojim se smanjuje količina vode, odnosno povećava količina suhe tvari u sirovini. Ono je jedan od najstarijih načina konzerviranja voća. Osmoza je proces difuzije otapala kroz polupropusnu membranu iz područja više koncentracije u područje niže koncentracije otapala. Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi pogodnost ovih dviju sorata jabuka za konzerviranje i sušenje, te kakvoću gotovog proizvoda, ako se u procesu pripreme koristi šećerni sirup koji mora biti određene gustoće.
Izvorni jezik
Hrvatski