Pregled bibliografske jedinice broj: 111224
Kakvoća miješane marmelade od jabuka, šljiva i višanja
Kakvoća miješane marmelade od jabuka, šljiva i višanja, 2002., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111224 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kakvoća miješane marmelade od jabuka, šljiva i višanja
(Quality mix jam at apple, plum and cherry)
Autori
Gazivoda, Valentina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
25.02
Godina
2002
Stranica
40
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
kakvoća; miješana marmelada; jabuka; šljiva; višnja
(quality; mix jam; apple; plum; cherry)
Sažetak
Marmelada se najviše koristi u pekarskoj industriji za punjenje raznih peciva i kolača, te u ugostiteljstvu, restoranima i kućanstvu. Glavne voćne sirovine za proizvodnju miješane marmelade u "Podravci" su jabuka, šljiva i višnja. Jabuka se kao sirovina koristi u svježem stanju, a šljiva i višnja u obliku poluprerađevina. Cilj ovog rada bio je utvrditi parametre kakvoće plodova jabuke, šljive i višnje namijenjene proizvodnji miješane marmelade.
Izvorni jezik
Hrvatski