Pregled bibliografske jedinice broj: 111222
Kakvoća šljive za proizvodnju pekmeza i marmelade
Kakvoća šljive za proizvodnju pekmeza i marmelade, 2001., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111222 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kakvoća šljive za proizvodnju pekmeza i marmelade
(Quality plum for produce jam)
Autori
Posavi, Sonja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
04.10
Godina
2001
Stranica
34
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
kakvoća šljive; pekmez; marmelada
(quality plum; jam)
Sažetak
Voće zauzima važno mjesto u svakodnevnoj zdravoj ljudskoj prehrani. Važan je izvor zaštitnih tvari prijeko potrebnih za razvoj organizma. Marmelada je želirani proizvod dobiven ukuhavanjem pasiranog, svježeg, smrznutog ili poluprerađenog voća, s dodatkom šećera, pektina i kiselina. Pekmez je proizvod sličan marmeladi, a dobiva se ukuhavanjem pasiranog voća, bez ili uz dodatak izvjesne količine šećera. Cilj ovog rada bio je utvrditi parametre kakvoće svježe šljive, poluprerađevina, te gotovog proizvoda u proizvodnom objektu "Podravka - voće".
Izvorni jezik
Hrvatski