Pregled bibliografske jedinice broj: 111219
Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuke Idared rezane na štapiće
Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuke Idared rezane na štapiće, 2001., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111219 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Osmoza i konvekcijsko sušenje jabuke Idared rezane na štapiće
(Osmosis and convex drying apple Idared cut at sticks)
Autori
Vrban, Ksenija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.01
Godina
2001
Stranica
30
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
osmoza; konvekcijsko sušenje; jabuka Idared; štapići
(osmosis; convex drying; apple Idared; sticks)
Sažetak
U Hrvatskoj jabuka po proizvodnji plodova zauzima prvo mjesto uz urod oko 50.000 t godišnje. Osim u svježem stanju jabuku možemo skladištiti i konzerviranjem. Suhi proizvodi jabuke koriste se za proizvodnju čajeva, za potrebe konditorske, pekarsko-slastičarske proizvodnje i u proizvodnji dječje hrane. Cilj ovog istraživanja je bio odrediti tehnološku vrijednost sorte Idared rezane u štapiće, konzervirane osmozom i konvekcijskim strujanjem zraka za sušenje.
Izvorni jezik
Hrvatski