Pregled bibliografske jedinice broj: 111199
Sušenje ploški jabuka Idared osmozom i konvekcijom zraka
Sušenje ploški jabuka Idared osmozom i konvekcijom zraka, 2000., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111199 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sušenje ploški jabuka Idared osmozom i konvekcijom zraka
(Drying slice of apple Idared osmosis and convex air)
Autori
Šarić, Iva
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
02.10
Godina
2000
Stranica
29
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
sušenje; ploške jabuka Idared; osmoza; konvekcija
(drying; slices apple Idared; osmosis; convex)
Sažetak
Sušenjem se masi voća povećava koncentracija šećera i ostalih sastojaka, a smanjuje se količina vode, čime se onemogućava život i razvoj mikroorganizama. Ovakvim načinom konzerviranja dobiva se visoko energetski vrijedna namirnica. Sušenje jabuka koristi se za proizvodnju čajeva, dječje hrane, te za potrebe konditorske i pekarsko slastičarske industrije. Cilj ovog rada bio je utvrditi utjecaj konvekcijskog postupka sušenja na kakvoću ploški jabuke Idared, prethodno obrađenih u šećernom sirupu.
Izvorni jezik
Hrvatski