Pregled bibliografske jedinice broj: 111192
Industrijska proizvodnja jabučnog soka
Industrijska proizvodnja jabučnog soka, 2000., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111192 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Industrijska proizvodnja jabučnog soka
(Industry production of apple juice)
Autori
Zrinščak, Mario
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
10.07
Godina
2000
Stranica
47
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
industrijska proizvodnja; jabučni sok
(industry production; apple juice)
Sažetak
Jabuka predstavlja vrlo pogodnu sirovinu za proizvodnju soka promatrano s više aspekata. Dobiva se tekućina dobre kakvoće s relativno visokim sadržajem suhe tvari, a poslije prešanja kruti dio može se koristiti kao stočna hranba ili kao sirovina za proizvodnju pektina. Industrijskom preradom jabuka može se dobibiti bistri, mutni i kašasti sok od jabuke, a koncentriranjem bistrog jabučnog soka dobiva se koncentrirani bistri sok koji čini osnovu za proizvodnju voćnih sokova, koktela, voćnih sirupa, želiranih proizvoda, itd. Cilj ovog rada bio je ocjena značaja enzimatskog i kemijskog bistrenja matičnog soka jabuke, te ujtjecaj na odabrane parametre kakvoće bistrog soka jabuke.
Izvorni jezik
Hrvatski