Pregled bibliografske jedinice broj: 111190
Prerada jabuke Zlatni delišes sušenjem
Prerada jabuke Zlatni delišes sušenjem, 1999., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111190 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prerada jabuke Zlatni delišes sušenjem
(Processing of Golden Delicious apple by drying)
Autori
Zorko, Zrinka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
22.09
Godina
1999
Stranica
32
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
prerada; sušenje; jabuka Zlatni delišes
(processing; drying; Golden Delicious)
Sažetak
Sušenje voća obavlja se u fazi tehnološke zrelosti kada je sirovina najkvalitetnija. Dobra kakvoća sušenog proizvoda rezultat je ispravnog odabira zdrave sirovine u najboljem stanju zrelosti pravilne pripreme sušenja, te pravilnog skladištenja. Cilj ovog rada bio je odrediti tehnološku vrijednost jabuke Zlatni delišes za konzerviranje sušenjem i dobivanje suhog proizvoda odgovarajuće kakvoće.
Izvorni jezik
Hrvatski