Pregled bibliografske jedinice broj: 111189
Utjecaj tehnološkog postupka na kakvoću suhe jabuke
Utjecaj tehnološkog postupka na kakvoću suhe jabuke, 1999., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111189 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj tehnološkog postupka na kakvoću suhe jabuke
(Influence technology operation for quality of dry apple)
Autori
Gluhak, Lidija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
08.09
Godina
1999
Stranica
38
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
tehnološki postupak; suhe jabuke; kakvoća
(technology operation; dry apple; quality)
Sažetak
Voće, pa tako i jabuka ima posebnu važnost u zdravoj prehrani zahvaljujući kemijskom sastavu i senzoričkim svojstvima. Osim skladištenja u hladnjačama s kontroliranom atmosferom jabuke se mogu konzervirati i prerađivati na različite druge načine. Sušenje je jedna od najstarijih i najraširenijih metoda konzerviranja, a može se provesti prirodnim strujanjem zraka i umjetno u sušnicama. Suhi proizvod jabuke koristi se za proizvodnju čajeva i za potrebe konditorske i pekarsko-slastičarske proizvodnje, te u proizvodnji dječje hrane. Cilj ovog istraživanja bio je odrediti mehanički sastav plodova jabuke sorte Idared te kroz njega pogodnost te sorte za konzerviranje sušenjem u obliku štapića približne veličine 1cm.
Izvorni jezik
Hrvatski