Pregled bibliografske jedinice broj: 111188
Kakvoća prirodnog soka od jabuke
Kakvoća prirodnog soka od jabuke, 1999., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111188 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kakvoća prirodnog soka od jabuke
(Quality of nature juice of apple)
Autori
Zrnić, Rade
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
16.07
Godina
1999
Stranica
44
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
kvaliteta; prirodni sok; jabuke
(quality; nature juice; apple)
Sažetak
Jabuka je vlaknasto voće izuzetne kakvoće zbog obilja vitamina i mineralnih tvari koje posjeduje, te se zbog toga ubraja u red vodećih vrsta za proizvodnju soka. Jabučni sok se proizvodi kao čisti bistri sok od jabuka, a može biti i zastupljen i kao sastavni dio, tj. kao jedna od komponenata, a vrlo često i baza sokova napravljenih kombinacijom više vrsta voća. Cilj ovog rada bio je prikazati kako se na najjednostavniji način proizvodi čisti prirodni sok od jabuka uzgojenih u obiteljskom voćnjaku.
Izvorni jezik
Hrvatski