Pregled bibliografske jedinice broj: 111187
Proizvodnja kompota od krušaka
Proizvodnja kompota od krušaka, 1999., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 111187 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja kompota od krušaka
(Production preserved fruits of pear)
Autori
Majnarić, Franjo
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
17.06
Godina
1999
Stranica
28
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
kompot; kruška
(preserved fruits; pear)
Sažetak
Voće prerađeno u kompot potrošačima je dostupno u svako doba godine, a plodovima je sačuvan kemijski sastav, konzistencija i senzoričke karakteristike svojstvene voću u svježem stanju.Kruška je cijenjeno i traženo stolno voće, znatne hranjive, dijetetske i ljekovite vrijednosti, izuzetno pogodna za raznovrsnu preradu, prvenstveno u kompot.Cilj ovog rada bio je iskoristiti prirodne izvore za proizvodnju i preradu voća i mogućnosti koje nudi tržište, kako domaće, tako i inozemno uz primjenu normi u tehnologijama koje tržište usvojilo.
Izvorni jezik
Hrvatski