Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 11101

Plod pasjakovine ( Rhamni cathartici fructus ) - primjena teorije informacije i metoda numeričke taksonomije u istraživanju flavonoida i fenolnih kiselina


Kolar, Nives
Plod pasjakovine ( Rhamni cathartici fructus ) - primjena teorije informacije i metoda numeričke taksonomije u istraživanju flavonoida i fenolnih kiselina, diplomski rad, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagrebu


CROSBI ID: 11101 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Plod pasjakovine ( Rhamni cathartici fructus ) - primjena teorije informacije i metoda numeričke taksonomije u istraživanju flavonoida i fenolnih kiselina
(Application of Information Theory and Numerical Taxonomy Methods in the Investigation of Flavonoids and Phenolic Acids of Rhamni cathartici fructus)

Autori
Kolar, Nives

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Farmaceutsko-biokemijski fakultet

Mjesto
Zagrebu

Datum
10.06

Stranica
56

Mentor
Maleš, Željan

Ključne riječi
Rhamni cathartici fructus; numeričke metode; flavonoidi; fenolne kiseline; tankoslojna kromatografija
(Rhamni cathartici fructus; numerical methods; flavonoids; phenolic acids; TLC)

Sažetak
U metanolnom ekstraktu ploda pasjakovine-Rhamni cathartici fructus utvrđeno je metodom tankoslojne kromatografije nazočnost 9 flavonoida. Primjenom numeičkih metoda dokazano je da su za odjeljivanje flavonoida i fenolnih kiselina ploda pasjakovine najprikladniji razvijači etil acetat-mravlja kiselina -voda ( 30:2:3 v/v ) i etil acetat-mravlja kiselina-voda ( 88:6:6 v/v ), odnosno etil acetat-mravlja kiselina-voda ( 8:1:1 v/v ) i etil acetat-mravlja kiselina-ledena octena kiselina-voda ( 100:11:11:27 v/v ).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Farmacija



POVEZANOST RADA


Projekti:
006242

Ustanove:
Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Željan Maleš (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kolar, Nives
Plod pasjakovine ( Rhamni cathartici fructus ) - primjena teorije informacije i metoda numeričke taksonomije u istraživanju flavonoida i fenolnih kiselina, diplomski rad, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagrebu
Kolar, N. 'Plod pasjakovine ( Rhamni cathartici fructus ) - primjena teorije informacije i metoda numeričke taksonomije u istraživanju flavonoida i fenolnih kiselina', diplomski rad, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagrebu.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kolar, Nives}, pages = {56}, keywords = {Rhamni cathartici fructus, numeri\v{c}ke metode, flavonoidi, fenolne kiseline, tankoslojna kromatografija}, title = {Plod pasjakovine ( Rhamni cathartici fructus ) - primjena teorije informacije i metoda numeri\v{c}ke taksonomije u istra\v{z}ivanju flavonoida i fenolnih kiselina}, keyword = {Rhamni cathartici fructus, numeri\v{c}ke metode, flavonoidi, fenolne kiseline, tankoslojna kromatografija}, publisherplace = {Zagrebu} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kolar, Nives}, pages = {56}, keywords = {Rhamni cathartici fructus, numerical methods, flavonoids, phenolic acids, TLC}, title = {Application of Information Theory and Numerical Taxonomy Methods in the Investigation of Flavonoids and Phenolic Acids of Rhamni cathartici fructus}, keyword = {Rhamni cathartici fructus, numerical methods, flavonoids, phenolic acids, TLC}, publisherplace = {Zagrebu} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font