Pregled bibliografske jedinice broj: 11101
Plod pasjakovine ( Rhamni cathartici fructus ) - primjena teorije informacije i metoda numeričke taksonomije u istraživanju flavonoida i fenolnih kiselina
Plod pasjakovine ( Rhamni cathartici fructus ) - primjena teorije informacije i metoda numeričke taksonomije u istraživanju flavonoida i fenolnih kiselina, diplomski rad, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagrebu
CROSBI ID: 11101 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Plod pasjakovine ( Rhamni cathartici fructus ) - primjena teorije informacije i metoda numeričke taksonomije u istraživanju flavonoida i fenolnih kiselina
(Application of Information Theory and Numerical Taxonomy Methods in the Investigation of Flavonoids and Phenolic Acids of Rhamni cathartici fructus)
Autori
Kolar, Nives
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
Mjesto
Zagrebu
Datum
10.06
Stranica
56
Mentor
Maleš, Željan
Ključne riječi
Rhamni cathartici fructus; numeričke metode; flavonoidi; fenolne kiseline; tankoslojna kromatografija
(Rhamni cathartici fructus; numerical methods; flavonoids; phenolic acids; TLC)
Sažetak
U metanolnom ekstraktu ploda pasjakovine-Rhamni cathartici fructus utvrđeno je metodom tankoslojne kromatografije nazočnost 9 flavonoida. Primjenom numeičkih metoda dokazano je da su za odjeljivanje flavonoida i fenolnih kiselina ploda pasjakovine najprikladniji razvijači etil acetat-mravlja kiselina -voda ( 30:2:3 v/v ) i etil acetat-mravlja kiselina-voda ( 88:6:6 v/v ), odnosno etil acetat-mravlja kiselina-voda ( 8:1:1 v/v ) i etil acetat-mravlja kiselina-ledena octena kiselina-voda ( 100:11:11:27 v/v ).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Farmacija
POVEZANOST RADA