Pregled bibliografske jedinice broj: 1109104
Proizvodnja vina od višnje
Proizvodnja vina od višnje, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 1109104 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja vina od višnje
(Production of Cherry Wine)
Autori
Šipoš, Ivona
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
03.02
Godina
2021
Stranica
24
Mentor
Pichler, Anita
Ključne riječi
višnja ; voćno vino ; proizvodnja ; sorta
(cherry ; fruit wine ; production ; variety)
Sažetak
U ovom završnom radu je obrađena tema proizvodnje vina od višnje. Višnja je biljna vrsta iz roda Prunus (Prunus cerasus). Vino od višnje je desertno vino posebne arome i okusa. Zbog svoje kombinacije slatkih i kiselih nota ovo vino se izdvaja svojom pitkodom i punodom okusa. Tehnološki postupak proizvodnje vina od višnje se razlikuje od klasične proizvodnje drugih vrsta vina. Bitna je sorta višanja za pravljenje vina od višnje jer svaka sorta obiluje drugačijim karakteristikama. Sorte višanja prikladne za proizvodnju vina od višnje se razlikuju prema kiselosti, boji, aromi, te sočnosti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija