Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1108939

Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari arome kaše od kupine


Živanović, Dalibor
Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari arome kaše od kupine, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1108939 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari arome kaše od kupine
(Influence of sugars and modified starches addition on aroma compoundsin blackberry cream fillings)

Autori
Živanović, Dalibor

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
18.06

Godina
2019

Stranica
52

Mentor
Pichler, Anita

Ključne riječi
kupina ; aroma ; šećer ; modificirani škrob
(blackberry ; aroma ; sugar ; modified starch)

Sažetak
Kaša kupine je poluproizvod koji je osnova za proizvodnju mnogih drugih proizvoda na bazi kupine. Poznavanje svojstava arome od velike je važnosti kod prerade namirnica u prehrambenoj industriji. Cilj ovoga rada bio je ispitati utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na zadržavanje tvari arome u pasteriziranim kašama kupine. U tu svrhu pripravljene su kaše od kupine s različitim udjelima šećera fruktoza, saharoza, trehalozate modificiranih škrobova tapioke i voštanog kukuruza.Rezultati su pokazali da dodatak modificiranih škrobova značajno utječe na zadržavanje i očuvanje aromatičnihspojeva u odnosu na kaše kupine s dodatkom šećera. Dodatak trehaloze u kombinaciji sa modificiranim škrobovima imao je najveći utjecaj na zadržavanje estera, alkohola, C6 spojeva, terpenoida , norizoprenoida i ostalih tvari arome.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Anita Pichler (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Živanović, Dalibor
Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari arome kaše od kupine, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Živanović, D. (2019) 'Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari arome kaše od kupine', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{Z}ivanovi\'{c}, Dalibor}, year = {2019}, pages = {52}, keywords = {kupina, aroma, \v{s}e\'{c}er, modificirani \v{s}krob}, title = {Utjecaj dodatka \v{s}e\'{c}era i modificiranih \v{s}krobova na tvari arome ka\v{s}e od kupine}, keyword = {kupina, aroma, \v{s}e\'{c}er, modificirani \v{s}krob}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{Z}ivanovi\'{c}, Dalibor}, year = {2019}, pages = {52}, keywords = {blackberry, aroma, sugar, modified starch}, title = {Influence of sugars and modified starches addition on aroma compoundsin blackberry cream fillings}, keyword = {blackberry, aroma, sugar, modified starch}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font