Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1107845

Bakterije mliječne kiseline u siru iz mišine


Kerovec, Martina
Bakterije mliječne kiseline u siru iz mišine, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1107845 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Bakterije mliječne kiseline u siru iz mišine
(Lactic acid bacteria of cheese ripened in lamb sack)

Autori
Kerovec, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
09.07

Godina
2014

Stranica
30

Mentor
Frece, Jadranka

Ključne riječi
ovčja mišina ; sir ; autohtona mikrobna populacija ; bakterije mliječne kiseline
(cheese from lamb sack ; cheese, indigenous microbial population ; bacteria)

Sažetak
Svrha ovog rada bila je izolirati i identificirati autohtonu mikrobnu populaciju iz uzoraka kravljeg i ovčijeg sira iz mišine proizvedenog u okolici Knina. Upotrebljene su klasične mikrobiološke i biokemijske (API) metode. Korištenjem fenotipskih metoda identifikacije ustanovljena je prisutnost sljedećih bakterijskih vrsta: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus brevis i Lactococcus lactis.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jadranka Frece (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kerovec, Martina
Bakterije mliječne kiseline u siru iz mišine, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Kerovec, M. (2014) 'Bakterije mliječne kiseline u siru iz mišine', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kerovec, Martina}, year = {2014}, pages = {30}, keywords = {ov\v{c}ja mi\v{s}ina, sir, autohtona mikrobna populacija, bakterije mlije\v{c}ne kiseline}, title = {Bakterije mlije\v{c}ne kiseline u siru iz mi\v{s}ine}, keyword = {ov\v{c}ja mi\v{s}ina, sir, autohtona mikrobna populacija, bakterije mlije\v{c}ne kiseline}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kerovec, Martina}, year = {2014}, pages = {30}, keywords = {cheese from lamb sack, cheese, indigenous microbial population, bacteria}, title = {Lactic acid bacteria of cheese ripened in lamb sack}, keyword = {cheese from lamb sack, cheese, indigenous microbial population, bacteria}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font