Pregled bibliografske jedinice broj: 1107845
Bakterije mliječne kiseline u siru iz mišine
Bakterije mliječne kiseline u siru iz mišine, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1107845 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Bakterije mliječne kiseline u siru iz mišine
(Lactic acid bacteria of cheese ripened in lamb
sack)
Autori
Kerovec, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
09.07
Godina
2014
Stranica
30
Mentor
Frece, Jadranka
Ključne riječi
ovčja mišina ; sir ; autohtona mikrobna populacija ; bakterije mliječne kiseline
(cheese from lamb sack ; cheese, indigenous microbial population ; bacteria)
Sažetak
Svrha ovog rada bila je izolirati i identificirati autohtonu mikrobnu populaciju iz uzoraka kravljeg i ovčijeg sira iz mišine proizvedenog u okolici Knina. Upotrebljene su klasične mikrobiološke i biokemijske (API) metode. Korištenjem fenotipskih metoda identifikacije ustanovljena je prisutnost sljedećih bakterijskih vrsta: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus brevis i Lactococcus lactis.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Jadranka Frece
(mentor)