Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1107251

Ocena ekotipova belog luka prema sastavu proteina


Kevrešan, Slavko; Kandrač, Julije; Tomčić, Marina
Ocena ekotipova belog luka prema sastavu proteina // Savremena poljoprivreda, 47 (1997), 5-6; 143-147 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 1107251 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ocena ekotipova belog luka prema sastavu proteina
(Evaluation of garlic ecotypes according to protein composition)

Autori
Kevrešan, Slavko ; Kandrač, Julije ; Tomčić, Marina

Izvornik
Savremena poljoprivreda (0350-1205) 47 (1997), 5-6; 143-147

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
beli luk, elektroforeza proteina, klasifikacija
(garlic, protein electrophoresis, classification)

Sažetak
Biološka specifičnost belog luka (Allium sativum L.) posebno masa lukovice i čena uslovljena je i vezana za vreme proizvodnje (jesen i proleće). Međutim, masa lukovice nije uvek dovoljan pokazatelj razlika ekotipova. Zato je postavljen cilj da se iznađu optimalnije metode klasifikacije u koje spada i metodrazdvajanja solubilnih proteina elektroforezom na poliakrilamidnom gelu.

Izvorni jezik
Ostalo

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Marina Zorić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kevrešan, Slavko; Kandrač, Julije; Tomčić, Marina
Ocena ekotipova belog luka prema sastavu proteina // Savremena poljoprivreda, 47 (1997), 5-6; 143-147 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
Kevrešan, S., Kandrač, J. & Tomčić, M. (1997) Ocena ekotipova belog luka prema sastavu proteina. Savremena poljoprivreda, 47 (5-6), 143-147.
@article{article, author = {Kevre\v{s}an, Slavko and Kandra\v{c}, Julije and Tom\v{c}i\'{c}, Marina}, year = {1997}, pages = {143-147}, keywords = {beli luk, elektroforeza proteina, klasifikacija}, journal = {Savremena poljoprivreda}, volume = {47}, number = {5-6}, issn = {0350-1205}, title = {Ocena ekotipova belog luka prema sastavu proteina}, keyword = {beli luk, elektroforeza proteina, klasifikacija} }
@article{article, author = {Kevre\v{s}an, Slavko and Kandra\v{c}, Julije and Tom\v{c}i\'{c}, Marina}, year = {1997}, pages = {143-147}, keywords = {garlic, protein electrophoresis, classification}, journal = {Savremena poljoprivreda}, volume = {47}, number = {5-6}, issn = {0350-1205}, title = {Evaluation of garlic ecotypes according to protein composition}, keyword = {garlic, protein electrophoresis, classification} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font