Pregled bibliografske jedinice broj: 1107251
Ocena ekotipova belog luka prema sastavu proteina
Ocena ekotipova belog luka prema sastavu proteina // Savremena poljoprivreda, 47 (1997), 5-6; 143-147 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 1107251 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ocena ekotipova belog luka prema sastavu proteina
(Evaluation of garlic ecotypes according to
protein
composition)
Autori
Kevrešan, Slavko ; Kandrač, Julije ; Tomčić, Marina
Izvornik
Savremena poljoprivreda (0350-1205) 47
(1997), 5-6;
143-147
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
beli luk, elektroforeza proteina, klasifikacija
(garlic, protein electrophoresis, classification)
Sažetak
Biološka specifičnost belog luka (Allium sativum L.) posebno masa lukovice i čena uslovljena je i vezana za vreme proizvodnje (jesen i proleće). Međutim, masa lukovice nije uvek dovoljan pokazatelj razlika ekotipova. Zato je postavljen cilj da se iznađu optimalnije metode klasifikacije u koje spada i metodrazdvajanja solubilnih proteina elektroforezom na poliakrilamidnom gelu.
Izvorni jezik
Ostalo
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)