Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1103991

Termička obrada vina u pločastim izmjenjivačima topline


Kojić, Nebojša; Ergović Ravančić, Maja; Bajt Mance, Ivana
Termička obrada vina u pločastim izmjenjivačima topline // 7th International Conference "Vallis aurea" Focus on: Research & Innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 319-325 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1103991 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Termička obrada vina u pločastim izmjenjivačima topline
(Thermal treatment of Wine in plate heat exchangers)

Autori
Kojić, Nebojša ; Ergović Ravančić, Maja ; Bajt Mance, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
7th International Conference "Vallis aurea" Focus on: Research & Innovation / Katalinić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020, 319-325

ISBN
978-3-902734-26-6

Skup
Vallis Aurea – 7th International Conference

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 24.09.2020. - 26.09.2020

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
pločasti izmjenjivač topline ; vino ; termička obrada ; temperatura
(plate heat exchanger ; wine ; heat treatment ; temperature)

Sažetak
Cilj ovoga rada bio je prikazati pločasti izmjenjivač topline prilikom prijenosa topline. Dobar primjer za to je termička obrada vina, postupak primijenjen s ciljem mikrobiološke stabilizacije vina. Termička obrada vina može utjecati na karakter vina, a što ovisi o vremenskom trajanju zagrijavanja, temperature zagrijavanja, te razine sumporovog dioksida u vinu. Veće promjene se mogu zamijetiti pri višim temperaturama i duljoj termičkoj obradi. Također, kod primjereno sumporenih vina, učinak se postiže i kod nižih temperatura.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija, Interdisciplinarne biotehničke znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi


Citiraj ovu publikaciju:

Kojić, Nebojša; Ergović Ravančić, Maja; Bajt Mance, Ivana
Termička obrada vina u pločastim izmjenjivačima topline // 7th International Conference "Vallis aurea" Focus on: Research & Innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 319-325 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Kojić, N., Ergović Ravančić, M. & Bajt Mance, I. (2020) Termička obrada vina u pločastim izmjenjivačima topline. U: Katalinić, B. (ur.)7th International Conference "Vallis aurea" Focus on: Research & Innovation.
@article{article, author = {Koji\'{c}, Neboj\v{s}a and Ergovi\'{c} Ravan\v{c}i\'{c}, Maja and Bajt Mance, Ivana}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2020}, pages = {319-325}, keywords = {plo\v{c}asti izmjenjiva\v{c} topline, vino, termi\v{c}ka obrada, temperatura}, isbn = {978-3-902734-26-6}, title = {Termi\v{c}ka obrada vina u plo\v{c}astim izmjenjiva\v{c}ima topline}, keyword = {plo\v{c}asti izmjenjiva\v{c} topline, vino, termi\v{c}ka obrada, temperatura}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {Koji\'{c}, Neboj\v{s}a and Ergovi\'{c} Ravan\v{c}i\'{c}, Maja and Bajt Mance, Ivana}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2020}, pages = {319-325}, keywords = {plate heat exchanger, wine, heat treatment, temperature}, isbn = {978-3-902734-26-6}, title = {Thermal treatment of Wine in plate heat exchangers}, keyword = {plate heat exchanger, wine, heat treatment, temperature}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font