Pregled bibliografske jedinice broj: 1103991
Termička obrada vina u pločastim izmjenjivačima topline
Termička obrada vina u pločastim izmjenjivačima topline // 7th International Conference "Vallis aurea" Focus on: Research & Innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 319-325 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 1103991 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Termička obrada vina u pločastim izmjenjivačima
topline
(Thermal treatment of Wine in plate heat exchangers)
Autori
Kojić, Nebojša ; Ergović Ravančić, Maja ; Bajt Mance, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
7th International Conference "Vallis aurea" Focus on: Research & Innovation
/ Katalinić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020, 319-325
ISBN
978-3-902734-26-6
Skup
Vallis Aurea – 7th International Conference
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 24.09.2020. - 26.09.2020
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
pločasti izmjenjivač topline ; vino ; termička obrada ; temperatura
(plate heat exchanger ; wine ; heat treatment ; temperature)
Sažetak
Cilj ovoga rada bio je prikazati pločasti izmjenjivač topline prilikom prijenosa topline. Dobar primjer za to je termička obrada vina, postupak primijenjen s ciljem mikrobiološke stabilizacije vina. Termička obrada vina može utjecati na karakter vina, a što ovisi o vremenskom trajanju zagrijavanja, temperature zagrijavanja, te razine sumporovog dioksida u vinu. Veće promjene se mogu zamijetiti pri višim temperaturama i duljoj termičkoj obradi. Također, kod primjereno sumporenih vina, učinak se postiže i kod nižih temperatura.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija, Interdisciplinarne biotehničke znanosti
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Požegi