Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1100215

Utjecaj dodatka tropa rajčice na kvalitetu krekera


Blažević, Monika
Utjecaj dodatka tropa rajčice na kvalitetu krekera, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1100215 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka tropa rajčice na kvalitetu krekera
(Influence of tomato pomace on the Quality of Crackers)

Autori
Blažević, Monika

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2020

Stranica
36

Mentor
Daliborka, Koceva Komlenić ; Jasmina, Lukinac Čačić

Ključne riječi
kreker ; trop rajčice ; senzorska ocjena ; tekstura
(crackers ; tomato pomace ; sensory evaluation ; texture of crackers)

Sažetak
Cilj ovog diplomskog rada bio je ispitati utjecaj zamjene pšeničnog brašna dodatkom različitin udjela tropa rajčice (2, 4, 6, 8 i 10%) na kvalitetu krekera. Uzorci krekera proizvedeni su u laboratorijskim uvjetima i podvrgnuti analizama. Provedene su analize gubitka mase pečenjem, volumena, visine, dužine, koeficijenta širenja i boje te senzorska analiza dobivenih uzoraka. Povećanjem dodanog tropa rajčice u krekere došlo je do povećanog gubitka na masi, ali i smanjenja volumena uzoraka. Nadalje, kod krekera s 10% tropa rajčice vrijednost svjetline je najmanja, odnosno dolazi do najveće ukupne promijene boje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-IP-2018-01-1227 - Razvoj održivog integriranog procesa proizvodnje biološki aktivnih izolata iz proizvodnih ostataka prehrambene industrije (POPI-WinCEco) (Bucić-Kojić, Ana, HRZZ ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr repozitorij.ptfos.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Blažević, Monika
Utjecaj dodatka tropa rajčice na kvalitetu krekera, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Blažević, M. (2020) 'Utjecaj dodatka tropa rajčice na kvalitetu krekera', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bla\v{z}evi\'{c}, Monika}, year = {2020}, pages = {36}, keywords = {kreker, trop raj\v{c}ice, senzorska ocjena, tekstura}, title = {Utjecaj dodatka tropa raj\v{c}ice na kvalitetu krekera}, keyword = {kreker, trop raj\v{c}ice, senzorska ocjena, tekstura}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bla\v{z}evi\'{c}, Monika}, year = {2020}, pages = {36}, keywords = {crackers, tomato pomace, sensory evaluation, texture of crackers}, title = {Influence of tomato pomace on the Quality of Crackers}, keyword = {crackers, tomato pomace, sensory evaluation, texture of crackers}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font