Pregled bibliografske jedinice broj: 1099417
Sastojci hrane u jačanju imunog sistema (Vodič za prehranu)
Sastojci hrane u jačanju imunog sistema (Vodič za prehranu) // Prirodna odbrana od bolesti COVID-19 / Selihefendić, Nizama ; Zildžić, Muharem ; Jašić, Midhat (ur.).
Tešanj: Planjax komerc, 2020. str. 61-112
CROSBI ID: 1099417 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sastojci hrane u jačanju imunog sistema (Vodič za
prehranu)
(Food ingredients for strengthening immune system
(Nutrition Guide))
Autori
Jašić, Midhat ; Salihefendić, Nizama ; Zildžić, Muharem ; Ačkar, Đurđica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, pregledni
Knjiga
Prirodna odbrana od bolesti COVID-19
Urednik/ci
Selihefendić, Nizama ; Zildžić, Muharem ; Jašić, Midhat
Izdavač
Planjax komerc
Grad
Tešanj
Godina
2020
Raspon stranica
61-112
ISBN
978-9958-34-471-8
Ključne riječi
pravilna prehrana ; nutrijenti ; COVID-19
(proper nutrition ; nutrients ; COVID-19)
Sažetak
Pravilna prehrana je preduvjet dobrog zdravlja, pa i svojevrstan oblik prevencije i podrške u liječenju bolesti COVID-19. Većina specifičnih sastojaka hrane koji djeluju na jačanje imunog sistema uključeni su u vodiče pravilne prehrane. Svi vodiči prehrane se svode na: umjereno i raznoliko konzumiranje lokalno proizvedene i sezonske hrane. U osnovi svih vodiča je preporuka unosa po zdravlje poželjnih nutrijenanta i biološki aktivnih sastojaka hrane u pravilnom omjeru.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Nutricionizam