Pregled bibliografske jedinice broj: 1098005
Novi materijali za pakiranje mesa
Novi materijali za pakiranje mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 22 (2020), 6; 442-445 (domaća recenzija, pregledni rad, stručni)
CROSBI ID: 1098005 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Novi materijali za pakiranje mesa
(Novel materials for meat packaging)
Autori
Jakobek, Lidija
Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 22
(2020), 6;
442-445
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni
Ključne riječi
fazno-promjenjivi materijali ; meso
(phase-changing materials ; meat)
Sažetak
Meso je lako kvarljiva namirnica te nakon proizvodnje i pakiranja zahtjeva transport na sniženim temperaturama. Može se dogoditi da tijekom transporta dođe do nenadanih fluktuacija u temperaturi što može smanjiti kvalitetu i sigurnost mesa. Zbog toga se istražuju novi ambalažni materijali. Novi materijali imaju sposobnost održati nisku temperaturu skladištenja čak i ako dođe do fluktuacija u temperaturi tijekom skladištenja i transporta. Cilj ovog rada je ukratko opisati razvoj ambalažnih materijala koji imaju sposobnost održavanja temperature mesa tijekom transporta i skladištenja
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Lidija Jakobek Barron
(autor)
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts
- FSTA: Food Science and Technology Abstracts